ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ευρώπη πρέπει να πρωταγωνιστήσει για τη δημοκρατία και εμπέδωση της ειρήνης. Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετίζοντας την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Βουλή για τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Στην εκδήλωση που άνοιξε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο Π. Παυλόπουλος συνεχάρη τη Βουλή για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά και απευθύνθηκε στα παιδιά που φιλοξενούνται στο διήμερο εκδηλώσεων λέγοντας:

«Αυτή η υποδοχή που σας γίνεται σήμερα στο ναό της Δημοκρατίας είναι και ουσιαστική και συμβολική. Είναι ουσιαστική γιατί θέλουμε να νιώσετε ότι υπάρχει για εσάς οικογένεια και είναι συμβολική γιατί, σήμερα εδώ, σας υποδέχεται το σύνολο του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς οι Έλληνες συναισθανόμαστε από την παράδοση και τον πολιτισμό μας τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά».

«Για εμάς, αν δεν τελειώσει ο πόλεμος, που έχει θύμα τον άνθρωπο, δεν θα τελειώσει και η προσφυγική κρίση», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Ν. Βούτσης καλωσόρισε στη Βουλή τα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λέγοντας τους ότι η Βουλή και το δυναμικό της θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

«Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Χτυπήματα που θα αντιμετωπιστούν με αύξηση της αστυνόμευσης και της πληροφόρησης. Όμως ο μόνος τρόπος πρέπει να είναι αυτό που κάνουμε στη Βουλή εδώ σήμερα για να βρουν αυτά τα παιδιά φιλοξενία, μια ζεστή αγκαλιά και να αισθανθούν ασφαλείς», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το διήμερο η Βουλή περιλαμβάνει διάφορα βιωματικά παιχνίδια, στολισμό του δένδρου των ευχών, γεύμα στη Βουλή και μουσικές εκδηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο από μουσικά σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οικ. Πατριάρχης: «Θαυμάζομεν τό ἀρχαῖον Ἑλληνικόν πνεῦμα, τό ὁποῖον ἐδώρισεν εἰς τήν ἀνθρωπότητα τήν ἐλευθερίαν καί τήν δημοκρατίαν»

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των υποκλοπών

Παρέμβαση Πρ. Παυλόπουλου για υποκλοπές: Καίριο πλήγμα στην καρδιά του Κράτους Δικαίου

Πράσινο «φως» από τη Βουλή για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Στα 64,2 εκατομμύρια ο αριθμός των μεταναστών στην ΕΕ εν μέσω δημογραφικής γήρανσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...