Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Είμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης – Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως

Τσίπρας: Είμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης – Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Επενδυτικό Ταμείο,

Για ένα ταμείο που θα συμβάλει στην επιτυχημένη ενεργοποίηση επενδύσεων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την ενεργοποίηση του υπερταμείου συνεπενδύσεων.

Ο αντίκτυπος του ταμείου αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός. Το ταμείο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των παθογενειών της οικονομίας και ειδικά της μετανάστευσης νέων ανθρώπων και κυρίως νέων επιστημόνων, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών είναι μια επενδυτική πλατφόρμα που θα έχει πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα μετά από επτά χρόνια συνεχούς ύφεσης που κόστισε τη συρρίκνωση του 1/4 του ΑΕΠ, σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι της θεμελιακής ανάπτυξης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο της αναγνώρισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στους δείκτες της οικονομίας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την επιδίωξη της κυβέρνησης να κλείσει εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ, που, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το 2017 η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αυτόνομη πορεία εξόδου στις αγορές, ενώ, παράλληλα, διατύπωσε τη βαθιά του πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο πολυετές τούνελ που είχε μπει.

Η οικονομία σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι ανάκαμψης και η αλλαγή πορείας είναι ιστορικών διαστάσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι η οικονομία βρέθηκε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Επικαλέστηκε έκθεση του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται πρώτη στις μεταρρυθμιστικές αλλαγές για το 2015. Mια μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και σχεδόν όλες τις χώρες του Eurogroup, στο οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πάντα ομοφωνία, συμπλήρωσε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...