Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νέο επικοινωνιακό δόγμα Τσίπρα – “Βγείτε από τους… πύργους σας”

Το νέο επικοινωνιακό δόγμα Τσίπρα – “Βγείτε από τους… πύργους σας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έναν… εντελώς διαφορετικό Αλέξη Τσίπρα βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό να παραμερίζει τα υπαρκτά άγχη των διαπραγματεύσεων και να εμφανίζεται έξω από τα τείχη του γραφείου του, πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, είτε αυτοί θέλουν να του σφίξουν το χέρι είτε να του εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, όπως φάνηκε και στο Ηράκλειο.

Το επικοινωνιακό χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν γνωστό. Ωστόσο η ισχυρή δόση εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τις τελευταίες ημέρες τον πρωθυπουργό και επικρατεί στην ημερήσια διάταξη δεν είναι τυχαία, όπως επίσης δεν είναι τυχαίες και οι εξορμήσεις ανά την επικράτεια.

Αντίστοιχη τακτική ακολουθεί και με τους δημοσιογράφους, καθώς, μετά την ξαφνική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή, όπου μοίρασε ευχές και… παραπολιτικά, την Πέμπτη – ενήμερος για το άτυπο μπρίφινγκ των κυβερνητικών συντακτών στο Μαξίμου από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο – μπούκαρε στην τραπεζαρία και μονοπώλησε τα πηγαδάκια, τα σχόλια και τις…φωτογραφίες.

Μπορεί πολλοί – ως διακαή πόθο σημείωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός – να εκλαμβάνουν τις περιοδείες του από τον Έβρο μέχρι τη Νίσυρο και από την Κρήτη μέχρι σήμερα την Καλαμάτα ως προεκλογική προετοιμασία, ωστόσο ο πραγματικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα απέχει παρασάγγας.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με σκληρή μάχη με τους ακραίους κύκλους των δανειστών – αλλά και τη συμμαχία των προθύμων, όπως τονίζουν στο Μαξίμου, το διαρκές πρόβλημα της επικοινωνίας έχει προβληματίσει τον πρωθυπουργό. Και τούτο, όχι γιατί έχει διαπιστωθεί κάποιο έλλειμμα σε επίπεδο μηχανισμού – τουναντίον οι επιδόσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου βαθμολογούνται πολύ υψηλά από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων του – ωστόσο μονάχα αυτές δεν αρκούν για να προβληθεί το κυβερνητικό έργο σε ένα… ομολογουμένως εχθρικό μιντιακό περιβάλλον.

“Δεν τα δείχνει κανείς, θα τα αναδείξουμε εμείς” είναι το σκεπτικό που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος στις περιοδείες του αναφέρεται κατά ριπάς σε ζητήματα και επιτεύγματα της κυβέρνησης στο επίπεδο της περιφέρειας, τα οποία ουδέποτε κανείς έχει αναδείξει. Από μεγάλα και μικρά έργα υποδομών, μέχρι τις μικρές αλλά υπαρκτές νίκες στον τομέα ενίσχυσης της Παιδείας και της Υγείας.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο οι περιοδείες στη Νίσυρο, τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, την Κρήτη και σήμερα στη Μεσσσηνία δεν έχουν τόσο προεκλογικό άρωμα – αν και λειτουργούν ντε φάκτο συσπειρωτικά για το κόμμα και την κοινωνική του βάση – όσο στόχο να δώσουν το παράδειγμα στους υπουργούς αλλά και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών τους με την κοινωνία και τους πολίτες.

Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει φροντίσει να υπενθυμίσει πως μοναδική δύναμη της κυβέρνησης αυτής, που έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων, είναι μονάχα ο ίδιος ο λαός.

Σε αυτο το πλαίσιο την εβδομάδα που έρχεται πρωτοκλασσάτα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη με αφορμή και τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται να ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα δρόμου στην περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...