Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κομισιόν “πάει” τις διώξεις Ερντογάν κατά του κουρδικού HDP ο Παπαδημούλης

Στην Κομισιόν “πάει” τις διώξεις Ερντογάν κατά του κουρδικού HDP ο Παπαδημούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την δίωξη του Αντιπροέδρου του κόμματος HDP, και του υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, Osman Baydemir.

Σημειώνεται πως ο Osman Baydemir είχε βρεθεί πρόσφατα στις Βρυξέλλες, με αφορμή την 13η διεθνή συνδιάσκεψη με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία, η Μέση Ανατολή και οι Κούρδοι», έχοντας μάλιστα συνάντηση με τον Δ.Παπαδημούλη, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο κουρδικό, τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του AKP, κάθε διαφορετικής φωνής στη χώρα, καθώς και τον ρόλο της ΕΕ.

Στην ερώτησή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι από τον Ιούλιο του 2016 και το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχουν συνταχθεί 510 φάκελοι δικογραφίας για 59 βουλευτές του HDP, με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να προστατευθούν οι διωκόμενοι βουλευτές του HDP, μεταξύ των οποίων και ο Osman Baydemir, ζητώντας να δεσμευτεί για συγκεκριμένες ενέργειες και να αποφύγει γενικόλογες διατυπώσεις.

Η ερώτηση προς την Κομισιόν:

Δίωξη του Osman Baydemir από την τουρκική κυβέρνηση

Συνεχίζοντας την αυταρχική της πολιτική, η τουρκική κυβέρνηση διώκει μαζικά πολιτικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, υπό το πρόσχημα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί έπειτα το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Τελευταίο «θύμα» των διώξεων, ο Osman Baydemir, Αντιπρόεδρος και βουλευτής του HDP, θερμός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, ο οποίος διώκεται αυθαίρετα ως υποκινητής τρομοκρατίας, λόγω κριτικών δηλώσεών του για την συνταγματική μεταρρύθμιση τον Μάρτιο του 2016 στην επαρχία Urfa στην Νοτιοανατολική Τουρκία.

Μέχρι τώρα, η πλήρως ελεγχόμενη από την κυβέρνηση δικαιοσύνη έχει συντάξει 510 φακέλους δικογραφίας για 59 βουλευτές του HDP, με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών. Κατόπιν τούτων, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την προστασία των παρανόμως διωχθέντων βουλευτών του HDP, μεταξύ των οποίων και ο Osman Baydemir;

2. Πλην των γενικόλογων δηλώσεων, με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες δεσμεύεται να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...