Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Στη Γενεύη ο πρωθυπουργός μόνο αν η Τουρκία θέλει λύση στο Κυπριακό (βίντεο)

Τζανακόπουλος: Στη Γενεύη ο πρωθυπουργός μόνο αν η Τουρκία θέλει λύση στο Κυπριακό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν δούμε ότι υπάρχει διάθεση συνεννόησης από την τουρκική πλευρά για το Κυπριακό, τότε ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε επίσης ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να συνεχιστούν οι συζητήσεις και να έχουμε καλό κλίμα στις συζητήσεις στη Γενεύη. Βρισκόμαστε σε σταθερό συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κ. Αναστασιάδη και προσερχόμαστε στις διαβουλεύσεις με αποφασιστικότητα και την πεποίθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες να βρεθεί μια συμφωνία.»

Τόνισε μάλιστα ότι «αν και η Τουρκία τηρήσει εποικοδομητική στάση θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια θετική εξέλιξη, ωστόσο όλα αυτά παραμένουν ένα ερωτηματικό».

Πάγια θέση της ελληνικής πλευράς για την ασφάλεια αποτελεί η θέση για κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων στην Κύπρο και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων για τις διαβουλεύσεις. Θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις εκεί που θεωρείται απαραίτητο και «σε όλα τα άλλα θέματα η Ελλάδα συμπαρίσταται στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Υποστήριξε ότι υπάρχει πλήρη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και «σχετική συναντίληψη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης» για τους χειρισμούς σε αυτό το θέμα.

Σημείωσε ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία διάγει μια περίοδο αυξημένης έντασης είτε με τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα, είτε με μια αυξανόμενη επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου, που δεν βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδεχόμαστε αμφισβητήσεις διεθνών συνθηκών που συχνά έχουν προσπαθήσει να θέσουν στο τραπέζι. Η κυβέρνηση έχει απαντήσει με σαφήνεια και κατηγορηματικό τρόπο σε αυτές.

Δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τους 8 αξιωματικούς δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα περιμένει τις σχετικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...