ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνος Καμμένος: “Αδιάλλακτη η Άγκυρα” – Δεν βλέπει λύση στο Κυπριακό

Πάνος Καμμένος: “Αδιάλλακτη η Άγκυρα” – Δεν βλέπει λύση στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απαισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας.

«Είναι σημαντικό ότι για το εθνικό θέμα της Κύπρου υπάρχει μια εθνική θέση διαμορφωμένη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αυτή είναι η δύναμη του Ελληνισμού.

»Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια φωνή. Αυτό ισχυροποιεί τις θέσεις μας», είπε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με την παραμονή στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής στο νησί. Πρέπει να φύγει και ο τελευταίος στρατιώτης».

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος – μέλος της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι δεδομένο, μια χώρα αναγνωρισμένη στον ΟΗΕ.

»Επιζητούμε την λύση με αυτές τις προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια από το ’74 μέχρι σήμερα, μετά την εισβολή και την κατοχή και αν πράγματι θέλουν να υπάρξει λύση είναι στα χέρια της Τουρκίας να αποφασίσει ότι θα πρέπει να κάνει σεβαστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις κατοχής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας σε Αυστρία και Γερμανία – Ποιο το πρόγραμμά του, ποιους θα συναντήσει

Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τις δύο φρεγάτες Bergamini

Greece and UAE forge stronger strategic alliance with milestone defense innovation agreement

Ελλάς-Εμιράτα (ΗΑΕ) – Νίκος Δένδιας: Ισχυροποίηση της στρατηγικής συμμαχίας και συμφωνία-ορόσημο για την αμυντική καινοτομία

Κύπρος: Στις 19 Μαΐου ο Χριστοδουλίδης αποκαλύπτει μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...