ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Και όμως γυρίζει!» - Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» - Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα
Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του
Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί - Το πρόσχημα
Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» - Κοινό αμυντικό αφήγημα με
Πανελλαδικός ξεσηκωμός αγροτών: Μπλόκα σε όλη τη χώρα - Το καθεστώς Μητσοτάκη πληρώνει το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βρισκόμαστε στην αφετηρία και αναζητούμε μία συμπαγή και βιώσιμη λύση που θα κριθεί από τους λαούς, επισήμανε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μετά την ολοκλήρωση του γεύματος που ακολούθησε τον πρώτο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό.
“Δεν περιμένουμε θαύματα” τόνισε με σημασία, “δεν θέλουμε μια άμεση λύση που να «μπαλώνει» την κατάσταση”.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε τις ομιλίες για όσο χρειάζεται. Ο ρόλος μας δεν είναι να λειτουργήσουμε βάσει ημερολογίου αλλά να έχουμε τα απαραίτητα αποτελέσματα και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε για το απαραίτητο χρονικό διάστημα».
Ο κ. Γκουτέρες, αφού εξήρε το θάρρος και την αποφασιστικότητα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας μάλιστα ότι τους αξίζουν τα όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, τόνισε πως «είμαστε εδω για να δράσουμε σοβαρά προς την εξεύρεση μιας λύσης που θα είναι ένα σύμβολο ελπίδας σε έναν κόσμο με πολλές διαμάχες».
Ο ΓΓ του ΟΗΕ χαρακτήρισε ιστορικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι όχι μόνο οι πρωταγωνιστές του Κυπριακού, αλλά και οι εγγυήτριες δυνάμεις.
Όπως επισήμανε, έχουν γίνει πολύ σημαντικές πρόοδοι, παράλληλα αποτυπώθηκε και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων σε σχέση με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις που πρέπει να επιλυθούν.
Σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες, το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι απαιτείται να εξευρεθούν τα εργαλεία που θα επιτρέψουν την εφαρμογή των διακανονισμών έτσι ώστε να υπάρχουν οι εγγυήσεις που θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες τόσο της τουρκοκυπριακής όσο και της ελληνοκυπριακής κοινότητας.
























































