ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Η Ε.Ε. έχει εγγυηθεί 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Κομισιόν: Η Ε.Ε. έχει εγγυηθεί 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ε.Ε. έχει εγγυηθεί συνολικά, περίπου 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθιστώντας την Ελλάδα τον μεγαλύτερο ωφελημένο από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Aπό τις αρχές του 2015 λαμβάνονται σταδιακά για την Ελλάδα, 352 εκατ. ευρώ έκτακτη βοήθεια

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, ότι από τις αρχές του 2015 έχουν εγκριθεί και λαμβάνονται σταδιακά για την Ελλάδα, 352 εκατ. ευρώ έκτακτη βοήθεια.

Η Ν. Μπερτό εξήγησε ότι από το ποσό των 352 εκατ. ευρώ, περίπου το μισό (178 εκατ. ευρώ) πήγαν στις ελληνικές αρχές και το άλλο μισό (174 εκατ. ευρώ) στους εταίρους της ΕΕ για ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Eπιπλέον, συνέχισε η Ν. Μπερτό, έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα 198 εκατ. ευρώ από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ και πέραν αυτού, η Ελλάδα δικαιούται άλλα 509 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων της επταετίας 2014-2020.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Δ. Αβραμόπουλος: Στο υπ. Δικαιοσύνης το αίτημα άρσης ασυλίας του για το Qatargate

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Παρέμβαση Φαραντούρη για IMEC στη σκιά συμφωνίας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας: «Η Ελλάδα χάνει το τρένο;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...