Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποτάμι για “θαλασσοδάνεια”: Υπερχρεωμένα κόμματα και αμείλικτα ερωτήματα

Ποτάμι για “θαλασσοδάνεια”: Υπερχρεωμένα κόμματα και αμείλικτα ερωτήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «αμείλικτα ερωτήματα» που θα πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα εξουσίας, κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του εν όψει του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα “θαλασσοδάνεια” κομμάτων-ΜΜΕ.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, η Εξεταστική «ήταν διαφωτιστική για τους πολίτες και τους νέους πολιτικούς που θέλουν να μάθουν πώς γινόταν η “δουλειά”:

Τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με τα κόμματα εξουσίας. Τα παλαιότερα αλλά και τα νέα. Για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. (που χρωστάνε μαζί 400 εκατ. ευρώ) τα ερωτήματα είναι σαφή:

Γιατί και πώς τα πήραν;

Τι τα έκαναν;

Πώς και πότε θα τα αποπληρώσουν;»

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ που χρωστάει σαφώς λιγότερα (8 εκ.€) το ερώτημα είναι αν δικαιούται να εξεγείρεται όταν και ο ίδιος ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές και σπατάλες και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο (βλ. επιστολές κ. Τσίπρα προς τράπεζες για δάνεια ΣΥΡΙΖΑ και Αυγής)», επισημαίνει ο κ. Μαυρωτάς. Όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ «βάδισε στα χνάρια του παλιού συστήματος, απλώς δεν πρόλαβε να χρεωθεί γιατί το σύστημα κατέρρευσε».

Το βασικότερο ερώτημα που μένει στο τέλος είναι αμείλικτο», συνεχίζει ο βουλευτής του Ποταμιού διερωτώμενος: «Όταν δεν μπορείς να διαχωρίσεις τα οικονομικά του οίκου σου, πώς μπορείς να πείσεις ότι θα διαχειριστείς τα οικονομικά της χώρας;»

Ο Γ. Μαυρωτάς τονίζει ότι «το ζητούμενο πλέον είναι να θωρακίσουμε τη χώρα μπροστά σε τέτοια φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας που στρέβλωναν και στρεβλώνουν τον πολιτικό ανταγωνισμό σε βάρος των πολιτών που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική». Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνει, «είναι και οι σχετικές προτάσεις του Ποταμιού – που δεν έχει δανειοδοτηθεί ούτε ένα ευρώ – ώστε η εξεταστική επιτροπή, εκτός από τηλεοπτικές ατάκες να αφήσει και μια προίκα για το αύριο».

«Στην εξεταστική επιτροπή το “τρίγωνο της διαπλοκής” ήταν σαν το μυστήριο στο τρίγωνο των βερμούδων: Πολλοί μιλάνε γι’ αυτό, κάτι υπάρχει, αλλά κανένας δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο», καταλήγει ο βουλευτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...