ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για το Κυπριακό συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα.
Ο κ. Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον κ. Γκουτέρες προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, υπό τη σημερινή μάλιστα διεθνή συγκυρία, αποστολή του.
Επί τη ευκαιρία του επισήμανε πως Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους.
Ακόμη, υπογράμμισε στον γ.γ. του ΟΗΕ ότι η Ελλάδα παραμένει θεματοφύλακας των διαχρονικών αξιών, τις οποίες πρεσβεύει ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού και θα εξακολουθεί να συμμετέχει στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του Οργανισμού προς αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας παγκοσμίως.
























































