Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Υστερία” στην Τουρκία για τους “8”: Οι Έλληνες που στηρίζουν τους Κούρδους μας κορόιδεψαν”

“Υστερία” στην Τουρκία για τους “8”: Οι Έλληνες που στηρίζουν τους Κούρδους μας κορόιδεψαν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά το ΣΟΚ που υπέστη ο τουρκικός Τύπος την Πέμπτη, με την απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδώσει στην Τουρκία τους οχτώ ικέτες Τούρκους στρατιωτικούς, την Παρασκευή το καθεστώς Ερντογάν και τα υπάκουα στο “σαράι” ΜΜΕ της γειτονικής χώρας εξαπέλυσαν επίθεση στην Ελλάδα.

Το σύνθημα το έδωσε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στους “δικούς του” Τούρκους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από την Αφρική, ο Ερντογάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς:

«Η Ελλάδα ακόμη δεν μας δίνει αυτά τα καθάρματα που διέφυγαν εκεί. Εγώ το αμέσως επόμενο απόγευμα τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν “σε 15 – 20 ημέρες θα το λύσουμε”. Αυτοί διέπραξαν τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία θα πρέπει να δικασθούν εδώ. Γίνεται να διαφύγουν και να δικασθούν εκεί; Η καθυστέρηση των εργασιών της έκδοσης και βέβαια είναι αιτία να κλονισθεί η εμπιστοσύνη», είναι η δήλωση του νεο-οθωμανού ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας.

Με τον τίτλο «Αισχρή απόφαση από τη γείτονα» η Aksam γράφει ότι η Ελλάδα, η οποία στηρίζει εδώ και έτη τα κουρδικά DHKP–C και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), έκανε ακόμη μια φορά αυτό που της ταιριάζει.

“Το Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των 8 προδοτών της FETO”.

H πρώτη αντίδραση της Άγκυρας ήταν “εξετάζουμε τις σχέσεις”.

Στο ίδιο δημοσίευμα σε πλαίσιο με τίτλο «Η Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, Interpol θα τους παρακολουθεί», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι “η Τουρκία πέρασε στη δράση μετά τη σκανδαλώδη απόφαση της Ελλάδας και θα ενεργοποιηθεί η Interpol, που θα τους παρακολουθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου”.

Δεν μπορούμε ακριβώς να εννοήσουμε τι θέλουν να πουν οι Τούρκοι με αυτό, αλλά είναι γνωστό ότι έχουν μια τάση προς τον παραλογισμό.

Τουρκικές εφημερίδες: Ο Τσίπρας είχε “τάξει” να δώσει τους “8” στην Τουρκία

«Η χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της Haberturk στο οποίο παρατίθεται η “σκληρή”, όπως αναφέρει, αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ γίνεται λόγος και για τα εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν μετά την απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Χτύπημα από τη γείτονα» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της Posta. Το ελληνικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης των 8 με το σκεπτικό ότι “στην Τουρκία δεν υπάρχει δίκαιη δίκη”, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί την έκδοση τους στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

»Η Τουρκία αντέδρασε πολύ σκληρά λέγοντας: «Η Ελλάδα έπεσε στη θέση χώρας που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Θα εξετάσουμε τις διμερείς σχέσεις».

«Όχι έκδοση – Είναι ελεύθεροι» τιτλοφορείται η ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη στη Hurrıyet.

Το ελληνικό δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή, χωρίς να δει εάν οι πραξικοπηματίες διέπραξαν ή όχι αδίκημα στην Τουρκία, δήλωσε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρώπινη τιμή για το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο υπερέχουν έναντι όλων».

Στην ανταπόκριση γίνεται λόγος στην απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ενώ επισημαίνεται ότι ζητήθηκε εκ νέου η έκδοση.

Επίσης, παρατίθεται η δήλωση του συνηγόρου τους, Χρήστου Μυλωνόπουλου, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερέχουν έναντι όλων και σημειώνεται ότι ενδέχεται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί να μεταβούν σε άλλη χώρα, χωρίς να περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Η Vatan με τον τίτλο… σαπουνόπερα «Δεν έγινε γείτονας» γράφει ότι το ελληνικό δικαστήριο, ενώ ο πρωθυπουργός Τσίπρας είπε “σε 15 μέρες τους εκδίδουμε” απέρριψε την έκδοση των 8 στρατιωτικών μελών της FETO.

«Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα – Δεν δίνει τους πραξικοπηματίες» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στην σκληρά ερντογανική εφημερίδα Yenı Safak στο οποίο υπενθυμίζεται η υπόσχεση του Έλληνα πρωθυπουργό προς τον Τούρκο Πρόεδρο και παρατίθεται η χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας.

Υπογραμμίζουμε σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα.

Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...