ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mοσκοβισί: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Mοσκοβισί: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθηση ότι Αθήνα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, με θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο.

“Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης”

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φτάσει, με τις ελληνικές αρχές, το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα του χρέους.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

«Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις.

«Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση» τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.

Εξάλλου, ο Π. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι η σύγκλιση των οικονομιών της ευρωζώνης είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθησή της.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα απόκλισης οικονομιών και γι’ αυτό η Επιτροπή θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, είπε ο Π. Μοσκοβισί, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης στο Εμιρατιανό (ΗΑΕ) ΑΙ-Masshad: «Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας»

Στον Νικόλα Φαραντούρη ο Μεγαλόσταυρος της Αρχιεπισκοπής Ζάμπιας και Μοζαμβίκης

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

Νικόλας Φαραντούρης για τουρκικά «θαλάσσια πάρκα»: «Βλέπουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” να παίρνει, μέρα με τη μέρα, σάρκα και οστά»

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...