Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνικό ΥΠΕΞ προς Τουρκία: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα νομιμότητας από παραβάτες»

Ελληνικό ΥΠΕΞ προς Τουρκία: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα νομιμότητας από παραβάτες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με σημερινή προκλητική δήλωση του Εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ ότι η Κως πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, δήλωσε τα εξής:

«Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ’ εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου.

»Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της.

»Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.

»Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη, η οποία αποτελεί για την Τουρκία res inter alios acta».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χουσεΐν Μουφτούογλου, αναφερόμενος σε «είδηση στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις ασκήσεις που αφορούν την ανάπτυξη αλεξιπτωτιστών των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων» στην Κω δήλωσε ότι «η Συνθήκη Ειρήνης του 1947 στο Παρίσι απαγορεύει όλα τα είδη των δραστηριοτήτων στρατιωτικής εκπαίδευσης» στο νησί.

Η Κως «παραχωρήθηκε στην Ελλάδα από την Ιταλία, με την προϋπόθεση ότι θα ήταν και παραμένει αποστρατιωτικοποιημένη», αναφέρει ο ίδιος προσθέτοντας ότι «η εν λόγω στρατιωτική εκπαίδευση στο νησί είναι συνεπώς μια σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...