ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφημερίδα La Repubblica,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Το ΔΝΤ εκπλήσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περικοπές», είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας La Repubblica.
Η εφημερίδα σημειώνει πως το Ταμείο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εγκρίνει νέες περικοπές, μετά από την εντυπωσιακή φορολογική προσαρμογή των τελευταίων ετών» και ζητά, συγχρόνως, «μία ουσιαστική μείωση του δημόσιου χρέους, ώστε να τύχει εγγύησης η βιωσιμότητα του προγράμματος βοήθειας».
Η La Repubblica αναφέρεται και στην απάντηση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία «η Αθήνα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι υποστηρίζει το ΔΝΤ» και «το χρέος δεν μπορεί να σβηστεί, αλλά το πολύ να μειωθεί εάν ο κ. Τσίπρας διατηρήσει εποικοδομητική στάση».
«Ο πόλεμος νεύρων ανάμεσα στους δανειστές κινδυνεύει να ρίξει στο χάος την όλη ελληνική κατάσταση», σχολιάζει ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και υπενθυμίζει ότι ο στόχος είναι να βρεθεί συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, αν και «δεδομένων των άγριων τσακωμών αυτών των ωρών, οι ελπίδες περιορίζονται στο ελάχιστο».
Επίσης, η La Repubblica γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να επιβάλει νέα μέτρα λιτότητας, αλλά, όπως προσθέτει «σύμφωνα με ορισμένες φήμες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να κάνει μία μερική παραχώρηση, για να απεμπλακεί η κατάσταση, όπως, ίσως, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου».
Τέλος, ο Έττορε Λιβίνι υποστηρίζει ότι «κάποιοι μιλούν για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», αν και υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας το διαψεύδει, και καταλήγει με αναφορά στην αύξηση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, λόγω της όλης κατάστασης.
























































