Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Για τη ΝΔ έρχεται… «Kinder έκπληξη»

Σπίρτζης: Για τη ΝΔ έρχεται… «Kinder έκπληξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Όλες οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για θέματα μεγάλων έργων έχουν σταλεί στον εισαγγελέα Διαφθοράς”, τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προαναγγέλλοντας δυσάρεστες εκπλήξεις για τη Νέα Δημοκρατία από τα σχετικά πορίσματα.

«Επειδή διάφοροι βουλευτές ειδικεύονται στο να φτιάχνουν λάσπη παρότι δεν είναι οικοδόμοι, έστειλα το έργο Καλλονή – Σίγρι και τον τέταρτο διαγωνισμό του Πάτρα – Πύργος στους εισαγγελείς Διαφθοράς. Μόλις οι επιθεωρητές τελειώσουν το πόρισμα ή θα πρέπει εγώ να παραιτηθώ ή θα πρέπει να κάνουν κάποιοι άρση της ασυλίας που έχουν για να τους γίνει μήνυση για συκοφαντία … για το Σίγρι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν λέω τι αναφέρει. Θέλω να είναι και το Πάτρα – Πύργος για να είναι kinder – έκπληξη για τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κόντρα των τελευταίων ημερών με την αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε ότι «τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε. Πήρε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολύ μεγάλα έργα, το μετρό στην Αθήνα κ.ά.. Έχει μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων με τον κ. Θεοδωρικάκο που είναι σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη».

Για τον τέταρτο διαγωνισμό του δρόμου Πάτρα – Πύργος που κέρδισε ο όμιλος Καλογρίτσα και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι δεν έγινε απευθείας ανάθεση, αλλά διαγωνισμός, όπου οι εκπτώσεις έφτασαν το 50%, συγκρίνοντάς τες με τις μηδενικές για την Ολυμπία Οδό.

«Δεν πάμε να δώσουμε το έργο σε ένα σχήμα μεγάλων εταιρειών σαν αυτό που κληρονομήσαμε. Δεν θέλουμε να δίνουμε το 84% των δημοσίων έργων σε έξι μεγάλες εταιρείες και ο τεχνικός κλάδος να πεινάει. Αυτό να γίνει κατανοητό. Οι μεγάλες εταιρείες, αντί να δίνουν 0% έκπτωση όπως έκαναν στην Ολυμπία Οδό, να δώσουν 55% έκπτωση όπως έδωσαν οι άλλοι και να κερδίσουν τον διαγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «δεν είναι κατάτμηση αυτό που έγινε στον Πάτρα – Πύργος, είναι ένας ισχυρισμός που κάνει η ΝΔ. Είναι διαδοχικοί διαγωνισμοί ενός ενιαίου μεγάλου έργου, κάτι που προβλέπεται στην ευρωπαϊκή οδηγία».

«Στη χώρα μας πια έχουμε εκείνες τις διαδικασίες που και να θέλει ο υπουργός να δώσει τη δουλειά στον Γεωργιάδη ή στον Καλογρίτσα δεν μπορεί. Αυτό ήταν χθες. Πριν από χρόνια βάφτισα τον εγγονό του Καλογρίτσα. Να πάω να τον ξεβαφτίσω», σχολίασε ο Χρ. Σπίρτζης, απαντώντας σε αναφορές για την προσωπική σχέση που έχει με τον επιχειρηματία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...