Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν έχει μέλλον και προοπτική χωρίς την Ελλάδα ως πυρήνα της

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν έχει μέλλον και προοπτική  χωρίς την Ελλάδα ως πυρήνα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την υπεράσπιση του ανθρώπου και της κοινωνικής συνοχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωση που έκανε σήμερα στο Ξυλόκαστρο, μετά το τέλος της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Βλασίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία τιμά σήμερα τον πολιούχο της.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ο «φερωνύμως βλαστήσας, ως δένδρον εύκαρπον» ‘Αγιος Βλάσιος, Πολιούχος του Ξυλοκάστρου, μας διδάσκει και θα μας διδάσκει πάντα μια από τις μεγάλες αξίες της Χριστιανοσύνης και κυρίως της Ορθοδοξίας, η οποία σήμερα, μέσα στη γενικευμένη βαθειά κρίση, αποκτά καθοριστική σημασία, τόσο για την χειμαζόμενη κοινωνία μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια: Την αξία της αλληλεγγύης -και της επέκεινα «δίδυμης αδελφής» της, της κοινωνικής δικαιοσύνης- η οποία μπορεί να υπερασπισθεί με σθένος και αποτελεσματικότητα τον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή».

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενώ παραβρίσκονται μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Χρίστος Δήμας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων κ.α.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται σήμερα το Ξυλόκαστρο και τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που γίνονται για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Βλασίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Βλασίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Tαρσού και Πολυφέγγους, Διονυσίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου στους κεντρικούς δρόμους του Ξυλοκάστρου, παρουσία πλήθους πιστών.

Στις 12:30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κατά την διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο «’Αγγελος Σικελιανός».

Ακολούθως ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Μετά το επίσημο γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην τοπική κοινότητα ‘Ανω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, όπου θα επισκεφθεί το αρχοντικό Νοταρά και την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου.

Η θωράκιση της ιστορίας και του μέλλοντος των δήμων είναι η πιο σπουδαία αποστολή εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Στον ρόλο και στην αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, στην διάρκεια τελετής αναγόρευσής του, ως επίτιμο δημότη, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο, «’Αγγελος Σικελιανός».

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «παίρνοντας σήμερα στις θεσμικές και πολιτικές μου “αποσκευές” τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, επιτρέψατέ μου να σας διαβεβαιώσω ότι θα συγκρατήσω, στο διηνεκές, όλα εκείνα τα διδάγματα αλλά και τα συνακόλουθα συμπεράσματα, τα οποία αναδεικνύει ευγλώττως η μακρά ιστορική και πολιτισμική παράδοση του δήμου σας».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο τόνισε ότι «σ’ αυτούς του δύσκολους καιρούς -ιδίως δε σ’ αυτούς- συνεχίστε να θωρακίζετε την ιστορία και το μέλλον του δήμου σας». Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτή, είναι η πιο σπουδαία αποστολή εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της τοπικής αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε: «Σ’ αυτήν την αποστολή θα είμαι στο πλευρό σας. Κι αυτό όχι μόνον για λόγους συναισθηματικούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως εμπνέουν όποιον επισκέπτεται τον δήμο σας, αλλά και για τους λόγους που, όπως διευκρίνισα ευθύς εξ αρχής, απορρέουν από την ανακήρυξή μου σ’ επίτιμο δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης». Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του Ξυλοκάστρου, τονίζοντας ότι «αναδίδει μία έντονη, κυριολεκτικώς ιστορική, θρησκευτική πνευματικότητα, με κυρίαρχο το “άρωμα” της Ορθοδοξίας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα”

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της.

Ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν, όμως, και οι εταίροι μας, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους. Αυτά τα στοιχεία, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Την Ελλάδα που συμβολίζει διαχρονικώς πως στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος, φορέας δικαιωμάτων για την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του υπό όρους αξιοκρατίας και αριστείας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η φύση του σκορπιού

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πάρτι της «Woke ατζέντας» με την «αυλή του Μαξίμου» και ΛΟΑΤΚΙ

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ερντογάν είναι τρομερά αναξιόπιστος – Αδιανόητη η απειλή του Casus Belli

Ο Ερντογάν έβαλε «φερετζέ» φίλου και είπε στη Σακελλαροπούλου «να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...