Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θεοδωράκης “φλερτάρει” Διαμαντοπούλου και καταγγέλλει τις αποστασίες από το “Ποτάμι”

Ο Θεοδωράκης “φλερτάρει” Διαμαντοπούλου και καταγγέλλει τις αποστασίες από το “Ποτάμι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ποτάμι συνεχίζει τον αγώνα του μακριά από τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας και συναντιέται με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις, επισημαίνεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που ηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Συγκεκριμένα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάνννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, με την επισήμανση ότι «πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει».

Όπως αναφέρεται, αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές του Ποταμιού στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα», ενώ προστίθεται πως το Ποτάμι θα συνεχίσει να παρέχει αυτή τη στήριξη, «δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για παραλογισμούς του κομματικού κράτους και φαινόμενα αλαζονείας που συνεχώς πολλαπλασιάζονται «και μαρτυρούν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να αντιγράφουν τις χειρότερες μέρες του παρελθόντος».

Σημειώνεται ακόμη πως «οι διχογνωμίες υπουργών της κυβέρνησης, για το αν πρέπει να συζητήσουμε για τη δραχμή (!) ή αν είναι απαραίτητη η διεκδίκηση της ποσοτικής χαλάρωσης του Μαρτίου, δείχνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένουν ένα επικίνδυνο σύστημα εξουσίας, η μεσαία τάξη εξοντώνεται, οι επενδύσεις αναβάλλονται και όλοι χρωστούν σε όλους».

Επιπλέον γίνεται λόγο για απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και πρακτικών θεμάτων, όπως είναι οι υποδομές για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κάτι, που σύμφωνα με το Ποτάμι, αποδεικνύει ότι ο αυτοσχεδιασμός «έτσι χωρίς πρόγραμμα» είναι το μοντέλο διακυβέρνησής τους.

Πυρά κατά Ν.Δ. και Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Πάντως το Ποτάμι βάζει στο στόχαστρό του τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όπως αναφέρει, «επιμένουν πεισματικά να μην κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα αλλά και τα κόμματα τους σε χρεοκοπία – βλέπε και συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων – και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν ξανά νικητές με απόλυτη εξουσία. Καλούν συνεχώς – υπογείως αλλά και δημοσίως – βουλευτές άλλων κομμάτων να τους πλαισιώσουν (!) και φτάνουν στο σημείο ένα χρόνο μετά τις εκλογές να μεταγράφουν εν ενεργεία βουλευτές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Ειδικότερα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι, «δίχως να παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσπαθεί να μας πείσει ότι η μοναδική προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι να αναλάβουν ξανά τα ηνία οι έμπειροι υπουργοί του παρελθόντος». «Αντιστοίχως η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον αέρα που της δίνει το 1% παραπάνω στις δημοσκοπήσεις επιστρέφει στις αλαζονικές συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία αρκούμενη σε καινοτομίες και κούφια συνθήματα».

Το Ποτάμι διαμηνύει ότι «παρά την αποστασία βουλευτών του, συνεχίζει με τα μέλη του, τους φίλους του και τους συμμάχους του σε όλη την Ελλάδα να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μια άλλη πορεία είναι εφικτή». Όπως επισημαίνει, σε αυτό τον αγώνα ήδη έχουν προσέλθει τα στελέχη της «Κοινωνίας Αξιών» υπό την προεδρία του Στέλιου Φενέκου, όπως και μέλη οικολογικών πρωτοβουλιών που ενεργοποιούνται ξανά σε πολλές περιοχές της χώρας μετά την επικράτηση Τραμπ και τις ακραίες τοποθετήσεις του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...