Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ρωσική Βίζγκλιαντ για Κοτζιά: “Η Αθήνα κουράστηκε από τους Τούρκους και όλα είναι πιθανά”

Η ρωσική Βίζγκλιαντ για Κοτζιά: “Η Αθήνα κουράστηκε από τους Τούρκους και όλα είναι πιθανά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντυπωσιάστηκε η ρωσική Βίζγκλιαντ (vz.ru) από τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στον ΣΚΑΪ και στέκεται στο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς στην Τουρκία, ότι «εμείς δεν είμαστε Συρία, η οποία έχει καταστραφεί», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα αντέδρασε οργισμένα στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις κοντά στα νησιά του Αιγαίου, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, αναφέροντας ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη συνέντευξή του σημείωσε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας είναι πολύ κοντά στην κόκκινη γραμμή των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

Οι τακτικές επισκέψεις των τουρκικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η προσπάθειά τους να προβούν σε δοκιμές της υπομονής της Αθήνας, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε σκληρές δηλώσεις, γράφουν οι Ρώσοι και συνεχίζουν:

Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν δύσκολες. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ κοντά στο σημείο βρασμού, και αυτή μπορεί να κλιμακωθεί σε ένοπλη σύγκρουση.

Οι Έλληνες τονίζουν ότι το κύριο όπλο τους είναι το διεθνές δίκαιο, και μεταξύ των χειρισμών των διεθνών δικαστηρίων και του πολέμου, η Αθήνα θα επιλέξει το πρώτο.

Ταυτόχρονα, η Αθήνα έχει κουραστεί να απαντά μέσω της διπλωματίας και τονίζει ότι δεν είναι το μόνο μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Ο Κοτζιάς είπε: «Εμείς δεν είμαστε η Συρία, η οποία καταστράφηκε και το ανοργάνωτο Ιράκ. Η Τουρκία κάνει λάθος, εάν πιστεύει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, έχει αποδυναμωθεί η άμυνά μας».

«Σε σχέση με τα προβλήματα στην οικονομία, η ανησυχία μας για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας μας είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι πριν», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα μιλάει για άμυνα αλλά δεν παραβλέπει τη χρήση βίας

Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες με τη ρητορική τους στοχεύουν αποκλειστικά στην αυτοάμυνα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι είναι πρόθυμοι να εξετάσουν τη χρήση βίας για την προστασία κατά της “τουρκικής επιθετικότητας”.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο, τα τουρκικά πλοία πλέουν τακτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, περνώντας επικίνδυνα κοντά από τα ελληνικά πλοία.

Με τέτοια αφθονία προκλητικών ενεργειών ο κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης είναι πολύ μεγάλος.

Στην πραγματικότητα, εκτός από την υπομονή και ο υπολογισμός των δύο πλευρών μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην υπόθεση.

Έτσι, εάν η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις χωρίς οι δύο πλευρές να εγκαταλείψουν την επιθετική ρητορική εναντίον του άλλου, το Αιγαίο θα μπορούσε να γίνει μια νέα εστία συγκρούσεων στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...