Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Η Τουρκία δείχνει απώλεια ψυχραιμίας (βίντεο)

Καμμένος: Η Τουρκία δείχνει απώλεια ψυχραιμίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η Τουρκία εν όψει δημοψηφίσματος έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση μέσω των μέσων ενημέρωσης και δείχνει απώλεια ψυχραιμίας”, τόνισε ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής.

“Η τουρκική πλευρά εκδίδει καθημερινά και συνδυάζεται με μιντιακό πόλεμο για γεγονότα που δεν υπάρχουν”, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ανέφερε ως παραδείγματα τις φήμες για ελικόπτερο που έπεσε και το σκάφος που έδεσε στα Ίμια:

«Χθες ήμουνα με τους αρχηγούς και τον επίτροπο, όταν εμφανίστηκε η φήμη για πτώση ελικοπτέρου, ενώ δεν είχε γίνει ούτε πτήση. Προχθές έπαιζε βίντεο όπου φαινόταν τουρκικό σκάφος να δένει στα Ίμια, ενώ το νησί δεν ήταν καν τα Ίμια».

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ψύχραιμες και απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν, τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Αναφορικά με το αίτημα ασύλου που κατέθεσαν χθες οι δύο Τούρκοι κομάντο, ο Π. Καμμένος δήλωσε πως «η δικαστική εξουσία είναι αυτή που θα αποφασίσει την έκδοση ή όχι οποιουδήποτε».

“Δεν το ξέρω το θέμα γιατί δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι εξουσίες στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητες”, επεσήμανε ο υπουργός.

Για Ν. Φίλη: “Τίποτα δεν έχω με κανέναν”

“Τίποτα δεν έχω με κανέναν”, δήλωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Νίκο Φίλη, που έχει επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον των ΑΝΕΛ και τόνισε πως οι διαφωνίες μαζί του ήταν επί της πολιτικής.

“Εμείς δεν έχουμε ψυχολογικά προβλήματα”, πρόσθεσε και επέμεινε πως «όποιον κύριο Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας, τον μπλοκάρουμε».

Αν τώρα ο κύριος Φίλης προτιμά συνεργασία με τα βρώμικα που λέει, χαλάλι του, να βγάλει και τον Τσοχατζόπουλο, ήταν η αποστροφή του υπουργού.

“Εγώ έχω πει ότι ως υπουργός Παιδείας ήταν καλός, αλλά πολιτική αντιπαράθεση υπήρξε γιατί έχουμε διαφορετικές θέσεις”, είπε.

Όσον αφορά το αν συζητήθηκε το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος το αρνήθηκε, λέγοντας:

«Με τον πρωθυπουργό έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικών. Ο κ. Φίλης ήρθε σε σύγκρουση και με τον ποντειακό ελληνισμό και με την εκκλησία, ο πρωθυπουργός έλυσε το θέμα πριν χρειαστεί να κινηθούμε. Οσοι ονειρεύονται την λήξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να συνεχίσουν μέχρι το 2019 και ίσως το 2023».

Για τη διαπραγμάτευση: “Εμπιστεύομαι τον Τσακαλώτο”

“Εμπιστεύομαι τον Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, την διαπραγματευτική ομάδα και τον πρωθυπουργό”, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφορικά με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

“Χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο, έχουμε αλλαγή της στάσης και της πολιτικής λιτότητας”, τόνισε.

“Αν προκύψει μείωση αφορολογήτου, αλλά με μέτρα που θα φέρουν την ανάπτυξη, όπως ΕΝΦΙΑ, φόρου επιχειρήσεων κλπ εμείς θα συμφωνήσουμε, το έχω ήδη ανακοινώσει”, είπε, καθώς «η ελάφρυνση θα είναι προς τους Έλληνες που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη στοχοποίηση των τελευταίων ετών».

Τέλος, για την προμήθεια των εξοπλιστικών ο Πάνος Καμμένος είπε:

«Για τα νέα F-35, δεν ψωνίζω εγώ, υπάρχει μια απαίτηση της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουν τα όργανα. Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί ζητάνε μνημόνια, οι Αμερικανοί μας έχουν δώσει μέσω του ΝΑΤΟ δωρεάν 14 σινούκ, 40 ελικόπτερα ακόμα, εξοπλισμούς, πάμε για πενταετή στρατιωτική συμφωνία».

“Εμείς είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ζητήσουμε παραπάνω χρήματα από τον ελληνικό λαό, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε βοήθεια, τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως 34 δισ. περιουσία του υπουργείου και των ταμείων αρχίζει να αποδίδει άμεσα, τα χρήματα αυτά πάνε όλα για τον ελληνικό λαό”.

Τέλος , για το μισθολόγιο των στρατιωτικών, σημείωσε πως «με την απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευμένο, ο μισθός των στρατιωτικών δεν θα πέσει ούτε ένα ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...