Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι φέρνει η επόμενη μέρα των εκλογών

Τι φέρνει η επόμενη μέρα των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το φόβο του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι προσομοιάζει το συναίσθημα που επικρατεί στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων αυτές τις ώρες προσέλευσης των εκλογέων στις κάλπες για την ανάδειξη περιφερειαρχών και δημάρχων σε όλη τη χώρα.

Από τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών βέβαια, δεν θα μπορέσουν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, για την δύναμη των κομμάτων, ωστόσο το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα δώσει το στίγμα του τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη Κυριακή, μέρα τελικής εκλογής περιφερειαρχών και δημάρχων , αλλά και ευρωβουλευτών.

Αν τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογής μάχης , κριθούν καθαρά υπέρ του ενός ή του άλλου βασικών μονομάχων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια πάντα σε συνδυασμό με την επίδοση του μικρού εταίρου του σημερινού κυβερνητικού σχηματισμού της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ, τότε το κλίμα που θα διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη θα επηρεάσει σημαντικότατα το αποτέλεσμα της μεγάλης ημέρας των μαχών της επόμενης Κυριακής 25ης Μαΐου.

Σε αντίθετη περίπτωση αν το αποτέλεσμα είναι δυσανάγνωστο, τότε μεγάλο ρόλο θα παίξει η επικοινωνιακή πολιτική των μονομάχων τις επόμενες επτά ημέρες πριν από την κάλπη των ευρωεκλογών.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ναι μεν το αποτέλεσμα σε επίπεδο ποσοστών πανελλαδικά να είναι αμφισβητήσιμο για το πιο κόμμα υπερέχει, αλλά να δοθεί ένα καθαρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης, όπως δείχνουν ο μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, στις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας και στους μεγάλους δήμους , όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Αν οι υποψήφιοι της ΝΔ δεν καταφέρουν να μπουν στο δεύτερο γύρο, τότε και πάλι θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη η επόμενη μέρα , καθώς θα διαμορφωθεί σαφέστατα κλίμα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό τα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων σχεδιάζουν την επικοινωνιακή τακτική των επόμενων ημερών, με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, να θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσει να θέτει διλλήματα περί σταθερότητας ή μη της χώρας και να επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή την τελική ευθεία προς τις επόμενες κάλπες της 25ης Μαΐου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, δεν αποκλείεται αν τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών είναι αρνητικά, να ακολουθήσει παρόμοια τακτική με αυτή του προέδρου το ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και θέσει εμμέσως ή ακόμη και σαφώς θέμα εθνικών εκλογών. Και αυτό γιατί το επιτελείο του θεωρεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί ή και φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς στο Μαξίμου θεωρούν ότι το μήνυμα για σταθερότητα ή αποσταθεροποίηση έχει «πιάσει».

Από την άλλη πλευρά , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμος να σηκώσει το γάντι , άλλωστε συχνά πυκνά ζητά προσφυγή στις εθνικές κάλπες και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και αυτός την ίδια τακτική σηκώνοντας τους αντιμνημονιακούς τόνους και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για υποταγή στις εντολές των δανειστών.

Πάντως, στα πολιτικά γραφεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυρίως, εξυφαίνονται διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα των αυτοδιοκητικών και ευρωβουλευτικών εκλογών, αναλόγως των αποτελεσμάτων. Σενάρια, που εκτός της προσφυγής σε εθνικές κάλπες προβλέπουν σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή, σε μια προσπάθεια αποφυγής νέας εκλογικής αναμέτρησης ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του θέρους. Και βέβαια αυτό πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι και αν γίνει σ αυτές τις εκλογές, είναι ένας σαρωτικός ανασχηματισμός της υπάρχουσας κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα αλλαγής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...