ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αιγαίο Πέλαγος, Νίκος Κοτζιάς, Προκόπης Παυλόπουλος, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακόμα ένα φραστικό επεισόδιο με στόχο να συντηρηθεί η ένταση που προκαλεί η Τουρκία με αφορμή το Αιγαίο πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να λάβει άμεση απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Κοτζιά.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι δεν γνωρίζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
«Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων.
Η Συνθήκη της Λωζάνης λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες άμυνας της Τουρκίας έδωσε το καθεστώς αποστρατικοποίησης στα νησιά του Αιγαίου. Και με την συνθήκη των Παρισίων αυτό το καθεστώς συνεχίστηκε και ενισχύθηκε» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Στη συνέχεια ξεκαθαρίζεται ότι «είναι καθήκον της Τουρκίας να εκφράζει τις αντιρρήσεις της στην στρατικοποίηση των νησιών αυτών από την Ελλάδα, που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας και αυτό είναι δικαίωμά μας που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο αλλά και σημαντικό για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης».
«Η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο κατηγορεί τη χώρα μας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Όμως η Ελλάδα δεν διστάζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο ανώτατος εκπρόσωπος της κάνει προκλητικές δηλώσεις.
Κι αυτό και στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα δίνει κάποια βασικά στοιχεία για το ποιος αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» , απαντά σκωπτικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
























































