Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα Κοτζιά: Το Κυπριακό δεν λύνεται με παράνομη κατοχή

Ξεκάθαρο μήνυμα Κοτζιά: Το Κυπριακό δεν λύνεται με παράνομη κατοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Δεν θα πρέπει να ονοματίσουμε λύση του Κυπριακού κάτι το οποίο θα διατηρεί αυτό που θέλουμε να λύσουμε, δηλαδή την παράνομη κατοχή”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, υπογραμμίζοντας πως “δεν πρέπει να δικαιώνονται οι παραβάτες του διεθνούς δικαίου και εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να έχουν δικαιώματα σε τρίτες χώρες”.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού, ενώ σημείωσε πως οι άνθρωποι της γενιάς του, οι άνθρωποι της σημερινής κυβέρνησης, όπως κι οι Κύπριοι, «ονειρευόμαστε να αποτελέσει στοιχείο της ζωής μας ότι συμβάλαμε να λυθεί το Κυπριακό ζήτημα με δίκαιο τρόπο, με μια λειτουργική και βιώσιμη λύση».

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής από την πλευρά του σημείωσε πως το Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορεί «το προζύμι της καταστροφής, δηλαδή οι εγγυήσεις του 1960, να αποτελέσουν το προζύμι της λύσης».

Η λύση, τόνισε, δεν μπορεί να περιλαμβάνει αναχρονιστικές εγγυήσεις και ο λαός δεν θα δεχθεί τέτοια λύση.

Αναστασιάδης: Πλήρης συναντίληψη με τον Ν. Κοτζιά

Πλήρης είναι η συναντίληψη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o Κύπριος πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο Ν. Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, ανέφερε “πως οι συναντήσεις με τον κ. Αναστασιάδη είναι πάντα παραγωγικές, δημιουργικές και φιλικές”.

Όπως είπε, συζήτησαν για τη διεθνή κατάσταση, για τις αλλαγές που γίνονται στον κόσμο, «για τις συναντήσεις που είχαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την ηγεσία αυτής της χώρας, καθώς και για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων και πώς θα πορευτούμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...