Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δώρο” στον Τσίπρα το blitzkrieg Μητσοτάκη – Σημίτη – Στουρνάρα

“Δώρο” στον Τσίπρα το blitzkrieg Μητσοτάκη – Σημίτη – Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμό αλλά και έντονη κινητοποίηση έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου το ξαφνικό “μεταρρυθμιστικό” blitzkrieg – κατά πολλούς και “δώρο” στην κυβέρνηση – που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, το οποίο όπως αφήνουν με αιχμές να εννοηθεί καλά ενημερωμένες πηγές, “συμπτωματικά” συμπίπτει με τη σημαντική πρόοδο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Τη χθεσινή σκληρή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, διαδέχθηκε τόσο η αιχμηρή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή όσο και οι σημερινές “βόμβες” του κ. Τζανακόπουλου για τον Κώστα Σημίτη, με αφορμή τη χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ.

Πίσω από τις παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ταυτίζονται απόλυτα με την πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν μία ύστατη προσπάθεια σημαντικού πλήγματος και πολιτικής αποσταθεροποίησης στην κυβέρνηση από το “παλαιό πολιτικό κατεστημένο”, όπως τονίζουν.

Δεν εκλαμβάνεται ως τυχαίο επίσης, ότι τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή η πολεμική, κάνουν τις κινήσεις τους και νέα πολιτικά “αναχώματα”, όπως η πρωτοβουλία του Αλέκου Παπαδόπουλου, αλλά και των “τριών” του ΠΑΣΟΚ, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.

Για τον λόγο αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνουν μία “χρυσή ευκαιρία” να διεμβολίσουν μέσα από το ίδιο το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, συμπληρωματικά με αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, την υπό διαμόρφωση σύσταση του κοινού μετώπου ΝΔ και “μεταρρυθμιστών” (εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και φιλελεύθεροι) κατά της κυβέρνησης.

Εξάλλου, στο τέλος της συνέντευξής του ο κ. Σημίτης έπλεξε δίχως φειδώ το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, νουθετώντας τον μάλιστα και για το πώς πρέπει να “καθαρίσει” τη ΝΔ από τα εσωκομματικά βαρίδια του παρελθόντος, προκαλώντας έντονη ενόχληση στο “καραμανλικό” στρατόπεδο, που ούτως ή άλλως έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για όλα τα δεινά του τόπου ο πρώην πρωθυπουργός.

Διότι είναι εμφανές το σημείο επαφής των δύο μέχρι πρότινος αντίπαλων πολιτικών στρατοπέδων. Και αυτό, πέραν της κοινής πίστης στις νεοφιλελεύθερες – δήθεν εσκυγχρονιστικές – μεταρρυθμιστικές – πολιτικές, δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή τους, διακομματικά σε πολλές περιπτώσεις, στις ίδιες υποθέσεις και τα ίδια σκάνδαλα, ατζέντα η οποία ομολογουμένως είναι προνομιακή για τη σημερινή κυβέρνηση απέναντι στους σκελετούς που παραμένουν σε ντουλάπες τις δύο τελευταίες δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αιχμή του δόρατος δεν είναι άλλη από την ίδια την υπόθεση της Siemens (υπενθυμίζεται Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ), αλλά και πολλούς ακόμα φακέλους (εξοπλιστικά, Υγεία, Novartis) τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και όλων των αρμόδιων Αρχών.

Διόλου τυχαία χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τα εξοπλιστικά προγράμματα, επέλεξε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση όχι μονάχα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά που επέλεξαν να απουσιάζουν από την Ολομέλεια, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ακόμα και για μίζες από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου που μπορεί να εντοπιστούν μέσα από την επίμαχη Προανακριτική.

«Ψάχνοντας όλο και κάτι βρίσκεις». Με την αναφορά αυτή ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Προανακριτική Επιτροπή που συγκροτείται στη Βουλή δεν πρόκειται να περιοριστεί στις έρευνες για το μαύρο χρήμα που κατηγορείται ότι διακίνησε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου. «Θα ξεκουκουλώσουμε όλες τις υποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε με νόημα ότι μπορεί να ξεκινήσει να ψάχνει κανείς για τα εξοπλιστικά και να υπάρξουν ευρήματα για άλλες υποθέσεις πχ για μαύρο χρήμα από το Χρηματιστήριο. «Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της διερεύνησης θα ακουστούν πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ίδια γραμμή, ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην ανάγκη για εκλογές υπό το φόβο “ατυχήματος”, που εκφράστηκε από τον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως “το παλιό πολιτικό σύστημα ανασύρει μια πλήρως αποκαθηλωμένη εφεδρεία για το στηρίξει. Αυτό το οποίο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν ότι ο κ. Σημίτης βρέθηκε σε απόλυτη ταύτιση με τη σημερινή γραμμή της Ν.Δ. Διότι είναι η Ν.Δ, η οποία ζητά διαρκώς εκλογές και έρχεται ο κ. Σημίτης να ταυτιστεί απολύτως με τον κ. Μητσοτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως “αυτά, βεβαίως, είναι συμπτώματα ενός πολέμου του παλιού πολιτικού συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση έχει χτυπήσει κάποιο «νεύρο». Και νομίζω ότι αυτό σχετίζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, με την προσπάθειά μας να ρίξουμε άπλετο φως σε μια σειρά από υποθέσεις που για δέκα-δεκαπέντε χρόνια έμεναν στη σκιά, να τις «ξεκουκουλώσουμε», όπως είπε ο Πρωθυπουργός, χθες, στη Βουλή”, ενώ παραθέτοντας σωρεία σκανδάλων επί των ημερών του κ. Σημίτη που έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, τον χαρακτήρισε ως τον “άνθρωπο που έβλεπε τις μίζες να περνούν”, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο αγνοούσε – άρα είναι ανίκανος, είτε γνώριζε “άρα είναι πολύ χειρότερο για τον ίδιο”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με… άρωμα «Σασμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...