Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρίσιμο τετ α τετ Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο – Στο επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα

Κρίσιμο τετ α τετ Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο – Στο επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Βερολίνο θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου αναμένεται να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Η συνάντηση, η οποία θεωρείται εξαιτετικά κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα, πραγματοποιείται δύο 24ωρα μετά τη διαπρμάτευση των Βρυξελλών και ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Χθες Τετάρτη, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν, το επιτελείο Σόιμπλε αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό ρυθμό», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα, στο κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τη συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών να διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης, με πιθανό το ενδεχόμενο συμφωνίας εντός της ημέρας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

«Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες» δήλωσε. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα.

Πάντως, τόνισε η φον Τίζενχαουζεν, «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Οι καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Η φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντέισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο.

Πάντως, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρινίζοντας απλώς ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία, όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών να μετριάσει τις εντυπώσεις γι’ αυτή τη συνάντηση, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...