Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρελάνς για συμβασιούχους: Καταβολή δεδουλευμένων και απαλλαγή από “ομηρεία”

Ρελάνς για συμβασιούχους: Καταβολή δεδουλευμένων και απαλλαγή από “ομηρεία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εισαγωγικά, ο κ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο -«αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», συμπλήρωσε.

Ενώ κατηγόρησε ταυτόχρονα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προχώρησε σε μια «απαράδεκτη» ανακοίνωση, ακόμη ότι επιδεικνύει «χαιρεκακία» σε ένα θέμα που οι κυβερνήσεις του κόμματός του προκάλεσαν.

Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετέφερε τη δέσμευσή της ότι: «Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων». Επίσης, ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Όμως, συμπλήρωσε, «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση που «έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων»

Μιλώντας για την «προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης αποφάσεων της Δικαιοσύνης» και εστιάζοντας στην υπόθεση των συμβασιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη δήλωσή του λίγο νωρίτερα.

Έκανε, έτσι, λόγο για «απαράδεκτη θριαμβευτική και προκλητική δήλωση» εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια δήλωση, συμπλήρωσε ο Δ. Τζανακόπουλος, που «έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων, που ο ίδιος και το σύστημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί, δημιούργησαν».

Στο Πεκίνο θα υπογραφεί ελληνο-κινεζική συμφωνία για ενέργεια, ψηφιακή πολιτική, νέες τεχνολογίες

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα από αύριο στο Πεκίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αυτή (η επίσκεψη) γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να συμμετάσχει στις εργασίες του One Belt One Road, αντικείμενο του οποίου είναι, όπως τόνισε, «οι νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται στο ‘δρόμο του Μεταξιού’ και μεταφράζεται σε ένα project της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις ύψους 1 τρις ευρώ την επόμενη 10ετία σε μια σειρά από χώρες».

Κατά την παρουσία του στην κινεζική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι στο περιθώριο του φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Η χώρα περνά σε περίοδο σταθερότητας

Στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, αφού έκανε λόγο για επιτυχή κατάληξη των τεχνικών διαπραγματεύσεων, επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να υπάρξει σύντομα συνολική συμφωνία.

Και, εξειδικεύοντας στη συνέχεια, δήλωσε πως άμεσα κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στους τέσσερις θεσμούς να συντάξουν την έκθεση συμμόρφωσης η οποία αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά στο προσεχές Eurogroup. Ταυτοχρόνως, σημείωσε, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξει απόφαση που θα καλύπτει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία θα ενεργοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος, το φθινόπωρο του 2018. «Ευελπιστούμε ότι η δυναμική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, θα οδηγήσει σε μια συμφωνία και σε αυτό το ζήτημα, είτε -ιδανικά- στο ερχόμενο Eurogroup, είτε λίγες μέρες μετά αν παραστεί ανάγκη περαιτέρω διαβούλευσης», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, που πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, η χώρα περνά σε μια περίοδο σταθερότητας, με σημάδια σταδιακής ανάκαμψης να κάνουν ήδη την εμφάνιση τους».

Αξιοποιώντας εξάλλου τα στοιχεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας αφενός, το «ράλι» των ελληνικών ομολόγων αφετέρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αντέτεινε ότι «αν αυτά τα στοιχεία ανάκαμψης και ανάκτησης της εμπιστοσύνης είχαν προκύψει επί διακυβέρνησης της ΝΔ, το αφήγημα του success story θα είχε πάρει μορφή γενικευμένης επικοινωνιακής υστερίας. Ευτυχώς όμως -συνέχισε- για τη χώρα, η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να στήσει επικοινωνιακά αφηγήματα, ούτε να προκαλεί το κοινό αίσθημα με success stories. Αντιθέτως παραμένουμε αυστηρά προσηλωμένοι στη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει για τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την επιτροπεία. Δικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε την ανάκτηση της εμπιστοσύνης ώστε να βάλουμε τις βάσεις για την ανάκτηση της εργασίας αλλά και την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυτοί είναι! Οι «φευγάτοι» του Τσακαλώτου και της Αχτσιόγλου δεν καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τους servicers

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

Αποχώρησαν 9 βουλευτές της Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Τζανακόπουλος δεν εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε ποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ηγηθούν του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς ΠΣ)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...