Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζανακόπουλος δεν εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τζανακόπουλος δεν εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στον ΣΥΡΙΖΑ όπου χαράσσεται ο «οδικός χάρτης» για την επόμενη ημέρα στο κόμμα καθώς και οι διαδικασίες αλλά και ο χρόνος εκλογής του νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία μονοπωλεί την Κυριακή 2/7 το ενδιαφέρον του πολιτικού ρεπορτάζ.

Η σημασία της συνεδρίασης δεν δικαιολογεί απουσίες, τουλάχιστον από τα στελέχη πρώτης γραμμής.

Ακριβώς για αυτό εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου χωρίς όμως ακόμη να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απουσίας του, με τους ψιθύρους να τη συνδέουν με την -τουλάχιστον- ανάρμοστη συμπεριφορά του στην Κουμουνδούρου το βράδυ των εκλογών και τις διαστάσεις που πήρε το γεγονός.

Η συνεδρίαση αναμένεται πολύωρη αφού καλείται να λύσει δύσκολες εξισώσεις και να κινηθεί σε λεπτές ισορροπίες, χωρίς παρόντα τον Αλέξη Τσίπρα που όλοι του αναγνωρίζουν ότι πάντα εξισορροπούσε τάσεις και διαφωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε ως «υπηρεσιακός» πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος ο Σωκράτης Φάμελλος.

Για επιλογή που θα μπορούσε να κυλήσει τα πράγματα παρακάτω μιλούν γνωρίζοντες καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δελφίνοι για την αρχηγία ή όσοι έχουν τέτοιες βλέψεις δεν θα ήθελαν να βγουν μπροστά σε αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο η ΠΓ πρέπει να προτείνει ποιος θα σταθεί την Πέμπτη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αν και οι πληροφορίες ήθελαν να μην λείπουν οι αντιρρήσεις στην πρόταση για τον Σωκράτη Φάμελλο, εξάλλου η συριζαίικη «βαβέλ» είναι γνωστή, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν την διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος, σημειώνοντας ότι θα κινηθούν με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει πιο δυνατό από αυτή τη δοκιμασία.

Αναφορικά με την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα, παρά το γεγονός ότι έχουν ακουστεί αρκετά πιθανά ονόματα υποψηφιοτήτων, ουδείς μέχρι στιγμής έχει τοποθετηθεί επισήμως ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «στίβο» της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή, είναι για πότε θα αποφασιστεί η εκλογή νέου προέδρου, καθώς μέχρι στιγμής, φαίνεται πως υπάρχουν δύο τάσεις.

Η πρώτη είναι να έχουμε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, σενάριο που φαντάζει αρκετά δύσκολο και πιεστικό, και η δεύτερη να πάει προς τον Σεπτέμβρη. Δεν αποκλείεται βέβαια να εκλέξουν πρόεδρο από με το νέο έτος για να πάει καλά η χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...