Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας στη “Νέα Σελίδα”: Σαφείς και ξεκαθαρισμένες οι θέσεις μας στο Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας στη “Νέα Σελίδα”: Σαφείς και ξεκαθαρισμένες οι θέσεις μας στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον ενεργό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σε Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή που παραχώρησε στους Παναγιώτη Παναγιώτου και Χρήστο Μαχαίρα που δημοσιεύεται αυτή την Κυριακή στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στάση της χώρας μας στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου στην Ελβετία.

“Η περιοχή μας βρίσκεται σε φάση αναταραχής και αυξημένης αβεβαιότητας. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, η Ελλάδα ασκεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, χτίζοντας σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με κρίσιμες χώρες της περιοχής αλλά και με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει η Ελλάδα ως γέφυρα οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

“Όχι μόνο για το δικό μας συμφέρον, αλλά και για το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και ότι σταθερή επιδίωξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Όπως γνωρίζετε, η ελληνική πλευρά εμπλέκεται στις συνομιλίες αυτές σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των εγγυήσεων. Επί του ζητήματος αυτού οι θέσεις μας είναι σαφείς και ξεκαθαρισμένες, και έχουν τη στήριξη όλων σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πάμε, λοιπόν, στις συνομιλίες με σταθερότητα, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, θεωρώντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για θετικά βήματα – πράγμα που, βεβαίως, προϋποθέτει και την εποικοδομητική στάση της Τουρκίας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αποσαφηνίζοντας ότι η πάγια εθνική γραμμή που ζητά αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, ως προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού, παραμένει απαράλλακτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...