Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χατζημαρκάκης καλεί ΔΗΜΑΡ και κεντρώους να ενώσουν τις δυνάμεις

Ο Χατζημαρκάκης καλεί ΔΗΜΑΡ και κεντρώους να ενώσουν τις δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργος Χατζημαρκάκης με επιστολή του απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε ανανεωτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης προτείνει τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα συνδέσει “ευρύτερες δημιουργικές δυνάμεις του κεντρώου χώρου ο ρόλος των οποίων μέχρι σήμερα είναι μικρός αλλά η παρουσία τους είναι απόλυτα αναγκαία για το πολιτικό σκηνικό της χώρας”

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημαρκάκης καλεί σε “διαβούλευση τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τη ΔΗΜΑΡ για να συμμετέχουν μαζί με εμάς, σε αυτή την αναδιοργάνωση του κεντρώου χώρου την οποία θεωρούμε ότι έχουμε χρέος, απέναντι στους πολίτες, να αναλάβουμε”.

Διαβάστε όλη την δήλωση::

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης ανέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο πως η πολιτική ζωή της χώρας συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα σε συνθήκες κατακερματισμού των δυνάμεων που οφείλουν να εκφράσουν την παραγωγική μεσαία τάξη που έχει πληγεί βάναυσα και δεν εκφράζεται από το βαθύ κράτος που συντηρεί το πελατειακό σύστημα. Αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις στην απόγνωση τους καταλήγουν να στηρίζουν ακραίες φωνές και σχηματισμούς. Κάτι που διαπιστώσαμε ήδη πως αναιρείται στις περιοχές που εμφανίζονται ενισχυμένοι οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στο κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται η κατάρρευση των μικρομεσαίων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι ευθύνες δεν υπάρχουν μόνο σε εκείνους που κυβερνούν σήμερα αλλά και σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρύτερου Κέντρου που δεν καταφέρνουν να προχωρήσουν σε μια ευρεία και ουσιαστική σύγκλιση.

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια και να αναζητήσουμε μια κοινή, δυναμική πορεία σύγκλισης, αν θέλουμε να εκφράσουμε τον ελληνικό λαό και να στηριχτούμε από τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ως επικεφαλής ενός πολιτικού σχηματισμού που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις ανανεωτικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκτός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, προτείνω τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα συνδέσει ευρύτερες δημιουργικές δυνάμεις του κεντρώου χώρου ο ρόλος των οποίων μέχρι σήμερα είναι μικρός αλλά η παρουσία τους είναι απόλυτα αναγκαία για το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Συγκεκριμένα, απευθύνουμε σε διαβούλευση τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τη ΔΗΜΑΡ για να συμμετέχουν μαζί με εμάς, σε αυτή την αναδιοργάνωση του κεντρώου χώρου την οποία θεωρούμε ότι έχουμε χρέος, απέναντι στους πολίτες, να αναλάβουμε.

Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και, για το λόγο αυτό, οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας οφείλουν να συσπειρωθούν, να συνεργαστούν και με τόλμη να εκφράσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Καταγγελίες Ρουπακιώτη: Θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν μας σταμάταγε ο Σαμαράς

Ο Θεοχαρόπουλος προχωρά σε συνέδριο της ΔΗΜΑΡ πριν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοχαρόπουλος: Το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω

Θεοχαρόπουλος: Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...