Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Η νομή της εξουσίας διχάζει Σαμαρά και Βενιζέλο

Η νομή της εξουσίας διχάζει Σαμαρά και Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απρόβλεπτες διαστάσεις αναμένεται να λάβει η υπόγεια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των στελεχών των κομμάτων της συγκυβέρνησης , μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Κάνοντας μια ομολογουμένως επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατάφερε να «περάσει» στους εταίρους του στην κυβέρνηση ότι το 8% που πήρε το κόμμα του στις ευρωεκλογές αποτελεί νίκη.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, δεδομένου ότι το κόμμα του ήρθε δεύτερο στις εκλογές για την ευρωβουλή και μάλιστα σχεδόν με 4 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά βρέθηκε στη θέση του ηττημένου, χωρίς να καταφέρει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την αποτυχία.

Έτσι ενώ προεκλογικά μιλώντας ιδιωτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεγάλη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας συνίστατο στο να «σώσει τους σοσιαλιστές από τη συντριβή», ξαφνικά βρέθηκε όμηρος του ΠΑΣΟΚ, που κομπορρημονεί ότι η δήθεν συγκράτηση των ποσοστών του, του δίνει δύναμη και αποτελεί τον εγγυητή της σταθερότητας της συγκυβέρνησης.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές γνωστοποίησε με εμφατικό τρόπο τις αξιώσεις του στον πρωθυπουργό για μεγάλη συμμετοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στη κυβέρνηση, μετά από ένα σαρωτικό ανασχηματισμό που θεωρούσε βέβαιο ότι θα γίνει .

Αφού δεν έλαβε, επί της ουσίας, αρνητική απάντηση από τον κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να γνωστοποιήσει σε βουλευτές του , αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενους κυρίως από το κόμμα του, να ράψουν τα υπουργικά τους κουστούμια.

Επειδή, όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, οι σχεδιασμοί έγιναν ευρύτερα γνωστοί και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας φούντωσαν.

Τα πράγματα τις τελευταίες δύο μέρες μάλιστα άρχισαν να λαμβάνουν επικίνδυνη μορφή, αφού ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βγήκε στην επίθεση κατηγορώντας τα στελέχη της ΝΔ ότι τον αντιμάχονται. Τον κ. Στουρνάρα, πάντως, όπως είναι γνωστό, ο πρώτος που τον αντιμάχεται είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που έχει θέσει βέτο όχι μόνο για την απομάκρυνση του από το υπουργείο, αλλά αρνείται και την τοποθέτηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πιεστική στάση του κ. Βενιζέλου, πάντως, που θέλει να αναδειχθεί σε «πρώτο βιολί» στη συγκυβέρνηση, έχει εξοργίσει , βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν επιθυμούν να δουν και πάλι εξ ολοκλήρου το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Προφανώς αυτό το αντελήφθη ο πρωθυπουργός και εδώ αρχίζει το …καλαματιανό.

Ξαφνικά μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μιλούν ανοιχτά για μετάθεση του ανασχηματισμού τον Ιούλιο , με δικαιολογία –που δεν στέκει- την ελληνική προεδρία της ΕΕ., προκειμένου να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτό, πάντως, προφανώς και δεν θα μείνει αναπάντητη από τον κ. Βενιζέλο αφού έχει «τάξει» υπουργεία στους δικούς του και μάλιστα άμεσα.

Ο πρωθυπουργός πλέον βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος , καθώς οι πιέσεις του κ. Βενιζέλου θα οξυνθούν, ενώ από την άλλη τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμοι να βρεθούν στα κάγκελα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η μάχη για τη νομή της εξουσίας, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ξεκίνησε νωρίς-νωρίς, και η εξέλιξη της είναι απρόβλεπτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...