Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν είναι όργανα επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων

Τόσκας: Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν είναι όργανα επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών δεν είναι όργανα επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, είναι για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφορικά με την προγραμματισμένη εκδήλωση στα Εξάρχεια που τελικά αναβλήθηκε.

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ερωτηθείς για το «άβατο» των Εξαρχείων ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιλυθεί και να γίνουν τα Εξάρχεια μια γειτονιά σαν όλες τις άλλες.

«Θέλει όμως πολύ προσπάθεια, δεν γίνεται σε 24 ώρες όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά πιστεύω ότι αυτή η στροφή με έμφαση στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, των μεγάλων συμμοριών, των ληστών, πιστεύω ότι έχει αποδώσει» σημείωσε.

Εξέφρασε την άποψη ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από δακρυγόνα και καταστολή, είναι για προστασία του πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. «Άσχετα με την κριτική που γίνεται από την αντιπολίτευση -κατά κόρον για το θέμα των Εξαρχείων- και εάν σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι και σωστή, η μείωση των ακραίων στοιχείων και η στροφή που έχει γίνει στην καλύτερη αποτελεσματικότητα και στην πιο σωστή παρουσία των αστυνομικών, νομίζω πως πρέπει να καταγραφεί» σημείωσε.

Για τις καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας εκφράζει την προσωπική άποψη ότι «οι καταλήψεις είναι λάθος τρόπος έκφρασης αυτών που βρίσκονται σε αυτές. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα που για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να επιλυθεί έτσι ώστε και να μην υπάρχουν αναταράξεις και να επιλυθεί με κάποιο τρόπο. Είμαι αντίθετος με τις καταλήψεις ιδιωτικών χώρων και με τις καταλήψεις που εγκυμονούν κινδύνους.

Όπου επιβάλει το κοινωνικό περιβάλλον και όπου υπάρχουν κίνδυνοι, εκεί προχωράμε. Όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προαναγγέλλονται».

Για τις πυρκαγιές και τα μέσα πυρόσβεσης αναφέρει ότι τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ με κάδους και ηλεκτρονικό σύστημα τμηματικής ρίψης νερού, είναι μια εναλλακτική λύση για την κάλυψη με μικρό κόστος του κενού στην πυρόσβεση λόγω των «γερασμένων» πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου CL 215, αναφέρει ο κ.Τόσκας υπογραμμίζοντας πως σε αυτές τις λύσεις «προσανατολιζόμαστε για το επόμενο καλοκαίρι. Δηλαδή Σινούκ, συν διάφορες «πατέντες» που μπορεί να επιλεγούν».

Για την «εγχώρια τρομοκρατία» αναφέρει πως «υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα εδώ από «ουρές» της παλιάς τρομοκρατίας και κάποια άλλα περιστατικά, που επικεντρώνονται κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων. «Προσπαθούμε επίσης να συλλάβουμε και αυτούς οι οποίοι κατασκευάζουν και διανέμουν αυτά τα «τρομοπακέτα», θύμα των οποίων έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Στο επίπεδο ευθυνών, έχουν απομακρυνθεί δύο αστυνομικοί και περιμένουμε αυτές τις ημέρες το πόρισμα ώστε να καθοριστεί το είδος των ευθυνών άλλων εάν υπάρχουν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...