Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούλγαρος Πρωθυπουργός: “Εγώ και ο Τσίπρας μιλάμε για το μέλλον, για το άμεσο μέλλον”

Βούλγαρος Πρωθυπουργός: “Εγώ και ο Τσίπρας μιλάμε για το μέλλον, για το άμεσο μέλλον”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη Βουλγαρία να ετοιμάζεται για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε την κοινή επιθυμία με τον Έλληνα ομόλογό του αυτό να αποτελέσει μια κοινή βαλκανική προεδρία, με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής, αλλά κυρίως να πάψουν πια τα Βαλκάνια να αποτελούν πεδίο κρίσεων και αιματηρών συγκρούσεων. Η «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης» να περάσει στην Ιστορία.

«Μας παρουσιάζεται και μια ευκαιρία να πείσουμε και να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας πόσο σημαντικά περιφερειακά έργα αναπτύσσονται στην περιοχή μας» υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ επισήμανε πως είναι σημαντική, όσον αφορά και τα διαρθρωτικά ταμεία, η στάση των δυο χωρών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την ανεύρεση χρηματοδότησης.

«Έτσι ώστε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, παρουσιάζοντας σήμερα ένα έγγραφο, ένα χαρτί. Ουσιαστικά στοχεύουμε να γίνουν έργα υποδομής και σημαντικές εγκαταστάσεις».

Οπως εξήγησε, κοινός στόχος είναι η συνεργασία των δυο χωρών να αποτελέσει παράδειγμα «για το πώς μπορούν να ενώνονται τα κράτη, πώς μπορούν μαζί να αναπτύσσουν τις οικονομίες τους, να δημιουργούν στέρεες βάσεις για τη βιομηχανία» υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα φέρει και μεγαλύτερα εισοδήματα για τον κόσμο.

«Όποιος θέλει ας μιλάει για το παρελθόν, εγώ και ο Τσίπρας επιλέγουμε να μιλάμε για το μέλλον, για το άμεσο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα Βαλκάνια εκτίμησε ότι «είμαστε σε θέση να αποδείξουμε πως μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, για την ανάπτυξή της».

Επιπλέον αποκάλυψε πως συμφώνησε με τον Αλ. Τσίπρα ότι τον Οκτώβριο, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., θα ζητήσουν μια συνάντηση με τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ για να εκθέσουμε ενώπιον του τις ιδέες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας με τα έργα υποδομής που ετοιμάζουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...