Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας Μουσουλμάνος προειδοποιεί: Φόρεσαν μαντίλες στα κορίτσια αποθρασυμένοι από την τροπολογία Κοντονή

Έλληνας Μουσουλμάνος προειδοποιεί: Φόρεσαν μαντίλες στα κορίτσια αποθρασυμένοι από την τροπολογία Κοντονή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Έλληνας μουσουλμάνος (Πομάκος) δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, με άρθρο γνώμης του στην ιστοσελίδα xanthinet.gr, με τίτλο “Γιατί τώρα και όχι πέρυσι;”, αναφερόμενος στα κορίτσια του μειονοτικού σχολείου στη Θράκη που παρέλασαν με μαντίλες, αναρωτιέται μήπως η εμφάνιση αυτή “σχετίζεται με την τροπολογία Κοντονή” και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει καμία υποχώρηση στα αιτήματα της Άγκυρας.

“Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Όσο η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί και δέχεται τα αιτήματα της Άγκυρας στη Θράκη τόσο περισσότερα τέτοια μηνύματα θα λαμβάνουμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή”, γράφει ο Έλληνας μουσουλμάνος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους “σαλονάτους” της Αθήνας.

Διαβάστε το άρθρο του Σεμπαϊδήν Καραχότζα:

Απρόσμενα μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει ένα δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας XANTHINEWS αναφορικά με τα κοριτσάκια ενός μειονοτικού σχολείου που κατά την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης έκαναν παρέλαση με μαντίλα. Όλοι όμως στέκονται σε αυτό μας δείχνει η ίδια η εικόνα, κανένας δεν τολμά ή δε μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Τι μας δείχνει λοιπόν η εικόνα; Κορίτσια ενεός μειονοτικού σχολείου που ναι μεν είναι ελληνόπουλα αλλά δεν παύουν να είναι και μουσουλμανόπαιδα κι άρα είναι πολύ λογικό να φοράνε μαντίλα; Τι το παράξενο; Επίσης στην ίδια εικόνα βλέπουμε αυτά τα παιδιά να τιμούν όπως και οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων την ελληνική σημαία κάτι που δεν είδα να το αναφέρει κανένα δημοσίευμα.

Κι όμως υπάρχει κάτι το παράξενο, κάτι που δεν το αναφέρει κανένας. Γιατί το συγκεκριμένο σχολείο επέλεξε να επιβάλει τη μαντίλα στη φετινή παρέλαση; Γιατί δεν το έκανε πέρυσι, πριν 5, πριν 10 χρόνια;

Μήπως το όλο θέμα σχετίζεται με την τροπολογία Κοντόνη και την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης; Μήπως είναι ένα μήνυμα ορισμένων μειονοτικών κύκλων προς το ελληνικό κράτος; Μήνυμα τύπου «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στη Θράκη»; Μήπως με λίγα λόγια εφαρμόστηκε στην πράξη η παροιμία «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι»;

Προσωπική μου άποψη είναι πως η χρονική στιγμή που επέλεξαν να βάλουν αυτά τα κοριτσάκια να κάνουν παρέλαση με μαντίλα μόνο τυχαία δεν είναι αν και αυτό θα φανεί καλύτερα στο μέλλον. Και πέρυσι μουσουλμανόπαιδα ήταν αυτές οι μαθήτριες αλλά δεν τις είδαμε σε καμία παρέλαση με μαντίλα.

Ασφαλώς έχουμε και τις πομακοπούλες της ορεινής Ξάνθης οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια φοράνε μαντίλα σε κάθε παρέλαση. Ωστόσο εκεί μιλάμε για την παραδοσιακή πομάκικη φορεσιά η οποία όπως οι περισσότερες παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας συνοδεύεται από τη αντίστοιχη παραδοσιακή μαντίλα.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Όσο η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί και δέχεται τα αιτήματα της Άγκυρας στη Θράκη τόσο περισσότερα τέτοια μηνύματα θα λαμβάνουμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Σ. Καραχότζα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε μίνι μάρκετ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...