Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Βόλο και Λάρισα ο Τσίπρας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Σε Βόλο και Λάρισα ο Τσίπρας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Βόλο και τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία.

Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών, εξωστρέφειας και καινοτομίας, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, ενώ το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Λαρισαίων.

Ομιλία στη Λάρισα

O  πρωθυπουργός στις 7.30μ.μ. θα μιλήσει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλίας, όπου θα μιλήσουν επίσης ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι το 4ο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο (μετά της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης) και ο στόχος των περιφερειακών συνεδρίων είναι να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής, στη βάση ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η συζήτηση που γίνεται στο Περιφερειακό Συνέδριο της Θεσσαλίας, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στον καλύτερο σχεδιασμό και την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου τα εργαλεία αυτά να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικός μοχλός για την μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας.

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλίας στη χθεσινή (10/10) πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν μεγάλη.

Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ προηγήθηκαν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της περιφερειακής ένωσης Δήμων Γιώργου Κωτσού.

Στη συνέχεια έγιναν δύο παράλληλες συνεδριάσεις.

Η μία με θέμα “Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση” και με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Η άλλη με θέμα “Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική” και με ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη και τον πρόεδρο της Enterprise Greece Χρήστο Στάικο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παράλληλες συνεδριάσεις.

Το πρωί:

-Συνεδρίαση με θέμα “Υποδομές, Περιβάλλον, Τουρισμός και Διαχείριση Υδατικών Πόρων”, με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

-Συνεδρίαση με θέμα “Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία” με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Το απόγευμα:

-Συνεδρίαση με θέμα “Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία”, με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

-Συνεδρίαση με θέμα “Παιδεία, Έρευνα και οικονομία της Γνώσης”, με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Φωτάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Ανάλγητες δηλώσεις για τα θύματα των Τεμπών από πρώην βουλευτή της ΝΔ: Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα

Λάρισα – Μήτερα θύματος Τεμπών σε υπουργό Δ. Παπαστεργίου: «Κάντε το καθήκον σας» (βίντεο)

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Βία ανηλίκων: Ξυλοκόπησαν και πέταξαν ανήλικο σε κάδο απορριμμάτων στον Βόλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...