Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάλεσμα Βίτσα προς Αμερικανικό Πεντάγωνο για συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Κάλεσμα Βίτσα προς Αμερικανικό Πεντάγωνο για συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αμερικανικό Πεντάγωνο, επισκέφθηκε χθες 10 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, και συναντήθηκε με την υφυπουργό Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφαλείας των ΗΠΑ Katie Wheelbarger και τον υφυπουργό Άμυνας για θέματα Πολιτικής Ευρώπης και ΝΑΤΟ Thomas Goffus.

Το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση για τη δικτύωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (hellenic infustry networking even), στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων AUSA 2017, όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση παραρτήματος της AUSA (Association of Us Army) στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, εκπρόσωποι αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών, ο διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, η αντιπρόεδρος του AUSA και άλλοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν είναι πλέον η πηγή “κακών ειδήσεων” σχετικά με οικονομικά ζητήματα».

Ακολούθως, απευθύνοντας κάλεσμα το οποίο -όπως είπε- «αποτελεί ταυτόχρονα μια πρόκληση και μια πρόσκληση», ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, στην αναμφισβήτητα γεωστρατηγική της θέση, στο γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ «από τα πρώτα χρόνια», του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβάνοντας και το ότι η χώρα «αποτελεί νησίδα αλλά και βάθρο ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι ένα ανοιχτό πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Γόνιμο έδαφος για νέες επενδύσεις, από την αμυντική βιομηχανία μέχρι τον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Όποιος επενδύσει στην Ελλάδα, ή ανοίξει οικονομική συνεργασία με φορείς που ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία, μπορεί να προσδοκά σε άμεσα οφέλη».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες έχουν γίνει «πιο ουσιαστικές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών» και υπογράμμισε ότι «απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα ν’ αποτελέσει -σε επίπεδο βιομηχανίας- ένα περιφερειακό κέντρο υποστήριξης των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...