Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης υποβάθμισε την Ελλάδα από “πυλώνα σταθερότητας” σε “νησίδα” και “ξέχασε” το Αιγαίο

Ο Μητσοτάκης υποβάθμισε την Ελλάδα από “πυλώνα σταθερότητας” σε “νησίδα” και “ξέχασε” το Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αμετροεπής Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο εθνικά ανεύθυνος είναι, επιλέγοντας να κάνει άστοχες έως επικίνδυνες εθνικά δηλώσεις σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Ως γνωστός γερμανόφιλος, άρα και ο τελευταίος που μπορεί να δίνει “συμβουλές” για επισκέψεις στις ΗΠΑ, εκλιπαρεί να ασχοληθεί κάποιος μαζί του, προσπαθώντας να μπει στην ατζέντα των ΗΠΑ -γνωρίζοντας ότι υπερατλαντικά είναι “κομμένος”- αραδιάζοντας ασυναρτησίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ και όχι από κάποια σοβαρή ενημέρωση, στην οποία από τα λεγόμενά του είναι εμφανές ότι δεν έχει πρόσβαση.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης, ο ίδιος που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν θεωρεί την Ελλάδα δύναμη σταθερότητας, υπονομεύοντας τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, τώρα αναφέρει στην ανακοίνωσή του η χώρα μας είναι “νησίδα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια”, αλλά είναι τόσο άσχετος -αυτός και οι τραγικοί συνεργάτες του- που αγνοεί ότι η χώρα είναι πυλώνας (και όχι νησίδα) σταθερότητας όχι μόνο στην ανατολική (και όχι νοτιοανατολική όπως αναφέρει) Μεσόγειο αλλά και στη βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια και στον Εύξεινο Πόντο.

Και είναι στην ανατολική και όχι νοτιοανατολική Μεσόγειο, διότι το Αιγαίο -εθνικά επικίνδυνοι της ΝΔ- είναι η βορειοανατολική Μεσόγειος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαίρεσε την Ελλάδα από δύναμη σταθερότητας στο Αιγαίο -όχι σκόπιμα θέλουμε να πιστεύουμε- αλλά γιατί αυτός και οι συνεργάτες του είναι ανίδεοι και αγεωγράφητοι και αδιάβαστοι και επιπόλαιοι και ρηχοί φιλελέδες μεγαλωμένοι με άρλεκιν.

Από την ίδια φράση φαίνεται ακόμα ότι δεν παρακολουθεί ούτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ούτε του Νίκου Κοτζιά, ούτε του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Μάλιστα, ενώ ο Κυριακός Μητσοτάκης τολμά με τη νεοφιλελεύθερη ελαφρότητα που τον διακρίνει να δώσει συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, φαίνεται πώς δεν έχει καν υπόψιν του την ακόλουθη δήλωση του Τζέφρι Πάιατ:

«…αναδεικνύεται (…) ο περιφερειακός ρόλος της Ελλάδας. Αυτή η ιδέα της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας. Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω την Κίνα ή πολλούς από τους άλλους εταίρους σας να σκέπτονται με τον τρόπο που σκεπτόμαστε εμείς την ευρύτερη περιφερειακή επιρροή της Ελλάδας. Τον ρόλο της ως προμαχώνα της Ευρώπης, μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Μαγκρέμπ, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα».

Αυτή τη δήλωση καλό είναι να τη μάθουν απέξω οι ανεπρόκοποι γιάπηδες της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας, διότι αυτή αποτυπώνει τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και συνιστά την εθνική γραμμή και όχι οι ανευθυνολογίες περί “νησίδας” στη “νοτιοανατολική Μεσόγειο”.

Επίσης, επειδή οι λέξεις έχουν τη σημασία τους και τη δυναμική τους, άλλο σημαίνει “νησίδα” και άλλο “πυλώνας”.

Εάν οι αγράμματοι νεοφιλελεύθεροι δεν γνωρίζουν τη δυναμική των λέξεων είναι επικίνδυνοι για τα εθνικά μας συμφέροντα, διότι αναφερόμενοι σε “νησίδα” υποβαθμίζουν τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας ως “πυλώνα” και “προμαχώνα”.

Αναφέρεται -ο διπλωματικά επιπόλαιος Κυριάκος Μητσοτάκης- και στη “συγκυρία” της επίσκεψης, δηλαδή, όπως λέει, “Η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Η.Π.Α.-Τουρκίας αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της Πατρίδας μας”, έχοντας παντελή άγνοια ότι οι σοβαρές χώρες δεν διατυμπανίζουν ότι πιθανώς επωφελούνται από τα προβλήματα γειτονικών τους χωρών, αντιθέτως η θέση της Ελλάδας αναφέρει ότι “δεν είναι μια χώρα “στον καιρό” που θα ωφεληθεί επειδή στραβοπάτησε ο γείτονας της” και ότι “ο αναβαθμισμένος γεωπολιτικός μας ρόλος οφείλεται στην υπευθυνότητα της εξωτερικής μας πολιτικής και όχι στις ατυχίες των άλλων. Είμαστε μια δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται”, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή στην κυριακάτικη Νέα Σελίδα.

Και αφού μέχρι εδώ όχι μόνο δεν έδωσε καμία συμβουλή, μόνο ανεύθυνες σχολικές σαχλαμάρες αράδιασε (απορία: ο Κουμουτσάκος το έγραψε αυτό το κείμενο; Διότι εάν το έγραψε διπλωμάτης μάλλον τον υπονομεύει), συνεχίζει απτόητος προσπαθώντας ο κραυγαλέα ανίδεος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής να βάλει και ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει αυτό που ήδη βρίσκεται στο τραπέζι, δηλαδή ζητά “Να διασφαλίσει” η κυβέρνηση “μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας. Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη”.

Ενημερώνουμε τον κραυγαλέα ανίδεο και τους ομοίους του που έχει για συνεργάτες του, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει αρκετά περισσότερα για τη Σούδα από μια “αμυντική συνεργασία”. Τι; Να πάτε να ρωτήσετε να μάθετε, εθνικά επικίνδυνοι της νεοφιλελεύθερης παιδικής χαράς της ΝΔ.

Ζητά επίσης από την κυβέρνηση κάτι που έχει ήδη γίνει, δηλαδή “να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος. Με έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας”. Θα ήταν άραγε μεγάλος κόπος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκεφτεί κάτι που δεν έχει ήδη γίνει; Δηλαδή, διαβάζει το ρεπορτάζ και θέτει τα πεπραγμένα ως ζητούμενα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος ζητά από την κυβέρνηση “να επιτύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό”. Ειδικά για τα Σκόπια Κυριάκο εσύ ως τι μιλάς; Ειδικά για τα Σκόπια…

Μετά ρίχνει και ένα ευχολόγιο για εντυπωσιασμό για την Ομογένεια, αναφέροντας ότι “Ρόλο καταλύτη στις ελληνο – αμερικανικές σχέσεις είχε, έχει και θα έχει η ελληνική ομογένεια. Στους Έλληνες της Αμερικής οφείλουμε επιτέλους να αναγνωρίσουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της” και πετά και μια λαϊκίστικη μπούρδα, εντελώς άσχετη με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αμερική, για “τη δυνατότητα ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους”, αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και στην Αμερική.

Στο τέλος, με το χαιρέκακο αλλά καθόλου έξυπνο ύφος του, καταλήγει την ανακοίνωσή του με μια φράση ανάλογη του νοητικού του επιπέδου. Λέει “να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων”.

Εκεί στην κουλή Νέα Δημοκρατία του Κούλη πρέπει επιτέλους να μάθετε ότι είναι προτιμότερο να το ράβετε παρά να εκτίθεστε με τέτοιες γελοίες ανακοινώσεις που δεν εκδίδονται ούτε στην Μποτσουάνα. Τριτοκοσμικοί φιλελέδες, θέλετε “να μείνετε και Ευρώπη”. Ούτε για Μποτσουάνα!…

Υ.Γ. Εάν αυτή η ανακοίνωση δεν είναι προϊόν επιπολαιότητας και συγγραφής στο πόδι -κάτι εξαιρετικά πιθανό- ή αποτελεί γραπτό μνημείο εθνικής επικινδυνότητας και δυσοίωνη πρόβλεψη για το τι θα γίνει εάν ο θίασος του Μητσοτάκη εκλεγεί ποτέ κυβέρνηση ή κάποιοι -που παριστάνουν τους συμβούλους- τον υπονομεύουν κανονικά με τέτοια κείμενα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Απογοήτευση των ΗΠΑ για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...