Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί για το τι έκανε ο κ. Αυγενάκης

Κατρούγκαλος: Ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί για το τι έκανε ο κ. Αυγενάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η συγκυρία, που επέλεξε να μας προκαλέσει εν ου παικτοίς ο κ.Μητσοτάκης, έχει πλήρως αντιστραφεί εναντίον του, γιατί θα πρέπει να απολογηθεί για το τι έκανε ο κ.Αυγενάκης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δεν είναι περί όνου σκιάς η συζήτηση. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ακόμη και την υποψία ότι υπάρχουν παρακρατικές διασυνδέσεις βουλευτών, που έχουν σημαντική θέση στη ΝΔ, σε επίπεδο που να πλησιάζουν -ή να ξεπερνούν- τα όρια της εγκληματικής συμπεριφοράς.

Αυτά δεν μπορούν να αποδίδονται γενικά στις κατασκευές των αντιπάλων τους, όπως ισχυρίζονται, πρέπει να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία και αν δε δώσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα θέματα ασφάλειας ο αν. υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι το σενάριο της ανομίας, είναι το μοντέλο της νέας καταστροφολογίας που προωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, «καθώς απέτυχε το σενάριο, ότι θα γίνουν εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ή το 2018», ενώ «δείχνει και την αδυναμία θετικής πρότασης από την ΝΔ».

«Αν δει κανείς τα γυμνά στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν πράγματι την κατάσταση της εγκληματικότητας, ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς σοβαρή εγκληματικότητα, μία χώρα ασφαλής- και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ.

Τώρα όμως έχουν μειωθεί τα σοβαρά εγκλήματα, π.χ. οι δολοφονίες είναι οι μισές από ό,τι ήταν το 2014. Αντιφάσκει λοιπόν ξανά με την πραγματικότητα το σενάριο αυτό καταστροφολογίας της ΝΔ» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη βελτιώνονται και ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες αξιολογήσεις».

«Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι η εντελώς αβάσιμη κριτική της ΝΔ, αλλά η ανάγκη αυτές τις θετικές αλλαγές στο μακροοικονομικό επίπεδο να τις δει ο μέσος πολίτης στην τσέπη του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...