Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πληροφορίες – Ποιοί φεύγουν, ποιοί μένουν, ποιοί έρχονται

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πληροφορίες – Ποιοί φεύγουν, ποιοί μένουν, ποιοί έρχονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αργότερο αύριο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο “γρίφος” του ανασχηματισμού που ακούει στο όνομα Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη επιλυθεί και ο υπουργός Οικονομικών θα μετακομίσει κατά πάσα πιθανότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς πάντως να αποκλείεται κάποια έκπληξε της τελευταίας στιγμής.

Για τα πρόσωπα που ενδέχεται να τον αντικαταστήσουν έχουν ακουστεί πολλά. Ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σταύρος Παπαστεύρου, ο Χρήστος Σταϊκούρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ως φαβορί τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Η επιλογή του νέου υπουργού Οικονομικών θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι θα αποχωρήσουν από τη κυβέρνηση οι τρείς υπουργοί που τους καταλογίζονται ευθύνες για τις εκλογικές απώλειες λόγω των πολιτικών που άσκησαν το τελευταίο διάστημα.

Ποιοί είναι αυτοί;

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που του επιρρίπτονται ευθύνες για το ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε από την εκλογική της πελατεία τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που αριθμούν περίπου 700.000, άνοιξε μέτωπα λόγω της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ με μεγάλες κατηγορίες επαγγελματιών και φυσικά και με τους κτηνοτρόφους.

Ταυτόχρονα παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τα αποτελέσματα στην αγορά ήταν πενιχρά. Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, κυρίως για τους χειρισμούς του στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν προς τις τράπεζες οι δανειολήπτες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι εμφανές ότι απέτυχε στον τομέα του και κάθε απόφαση του ή ακόμη περισσότερο κάθε δημόσια εμφάνιση του(και ήταν πολλές αυτές) έφερνε αναστάτωση στο σύνολο των πολιτών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που θα πληρώσει την κόντρα του με τον κ. Δένδια, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα του επιρρίπτονται ευθύνες ότι δεν κατάφερε να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα στους χρόνους απονομής της Δικαιοσύνης, αφού υπάρχουν υποθέσεις που ενδέχεται να εξετασθούν αλόμη και μετά από 5 χρόνια.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, για τις μεγάλες απώλειες που είχε η κυβέρνηση στις τελευταίες εκλογές από τον αγροτικό κόσμο.

Σημαίνοντα ρόλο, στα πρόσωπα που θα εισέλθουν στη κυβέρνηση αποτελούν οι λεγόμενες καραμπόλες.

Για παράδειγμα αν η Ντόρα Μπακογιάννη μπει στην κυβέρνηση ή πάρει τη θέση του Επιτρόπου της χώρας στην ΕΕ, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει εκτός κυβέρνησης. Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ποιο πιθανό είναι ότι θα παραμείνει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν και ακούγεται η μετακίνηση του στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Προστασίας του Πολίτη.

Στη θέση τους φαίνεται να μένουν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Εθνικής Άμυνας, Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού και Γιάννης Μανιάτης στο Ενέργειας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μπαίνει στην κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το δίδυμο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο, Δ. Αβραμόπουλος και Φ. Γεννηματά.

Το πόσες θέσεις θα πάρει το ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από τι συζητήσεις που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο» σήμερα το απόγευμα, μόλις δηλαδή επιστρέψει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Αίγυπτο. Φαίνεται πάντως ότι παραμένει στην κυβέρνηση ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως και η κυρία Φώφη Γεννηματά, ενώ είναι πιθανή η είσοδος του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου και του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...