ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας, Περιφέρεια Αττικής, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,


















































Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του
Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας» δηλώνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να επωμιστεί την ευθύνη άλλων, παραγόντων, που «επί χρόνια οικοδόμησαν ένα σύστημα ατιμωρησίας».
Οπως σημειώνει, επιβάλλεται «μηδενική ανοχή σε παραβάσεις και αυθαιρεσίες» που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές και ότι «ήρθε η ώρα για μεταρρυθμίσεις και κατεδαφίσεις».
Η περιφερειάρχης αναφερόμενη στις συνέπειες της φονικής καταιγίδας επισήμανε ότι «συνέβη σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, που σωρεύει δομικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες».
Υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ. Απόλυτα «στοχευμένα», όπως: οι διευθετήσεις των χειμάρρων Αγ. Ιωάννη και Σούρες Θριασίου πεδίου, τμήμα του παραποτάμου Σαρανταποτάμου και η εκτροπή του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης.
Η κ. Δούρου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση «ως επιτομή της γραφειοκρατίας, της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και εντέλει της αναποτελεσματικότητας».
Όπως αναφέρει, η μελέτη ολοκληρώθηκε «και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017 (!) την απάντηση του τελευταίου, ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω… Δασικών Χαρτών».
Στην ερώτηση εάν υπάρχει δυνατότητα για άμεσα έργα εκτροπής των υδάτων, «δεδομένου ότι ο οικιστικός ιστός της Μάνδρας έχει καλύψει ρέματα και χειμάρρους» η κ. Δούρου λέει ότι η κατάσταση αυτή είναι «αποκαλυπτική των παθογενειών», τονίζοντας ότι «έχει έλθει η ώρα για μεταρρυθμίσεις, για κατεδαφίσεις, για απονομή ευθυνών».
























































