Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Δική μας η επιχείρηση σύλληψης των 9 Τούρκων τρομοκρατών

Τόσκας: Δική μας η επιχείρηση σύλληψης των 9 Τούρκων τρομοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο Νίκος Τόσκας Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας, για την συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και τις συλλήψεις των εννιά Τούρκων τρομοκρατών της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να προσανατολίζουν τις έρευνες σε πιθανό χτύπημα των προσαχθέντων κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Τούρκος Πρόεδρος επισκεφθεί την Αθήνα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας «είχαμε κάποιες ενδείξεις, έγινε παρακολούθηση, βρέθηκαν αυτά που ανακοινώθηκαν και συνεχίζουμε τις έρευνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό , η διακρίβωση των σχεδίων που είχαν οι συλληφθέντες «είναι θέμα των ερευνών τις επόμενες ημέρες», λέγοντας ότι προχωρά «η εξέταση των χώρων που ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι. Τώρα προσπαθούμε να προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι ετοίμαζαν».

«Έχουν βρεθεί υλικά με τα οποία μπορούσαν να κατασκευαστούν εκρηκτικά «εμπορικού τύπου», δηλαδή χαμηλής ισχύος. Βρέθηκε και ποσότητα έτοιμων εκρηκτικών «εμπορικού τύπου», καθώς και ένα πιστόλι», είπε ο κ. Τόσκας αναφορικά με τα ευρήματα στα τρία διαμερίσματα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τόσκας, αναφορικά με τον «τρομοκρατικό προσανατολισμό» των συλληφθέντων, «ο ένας από αυτούς είχε ανάμειξη στην «υπόθεση της Χίου» το 2013, υπήρχε ένταλμα σύλληψης του και ανήκε στην συγκεκριμένη ομάδα. Μπορούμε να κάνουμε συνειρμούς, ωστόσο εκείνοι δεν έχουν αποδεχθεί ότι ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα».

«Οι προσαχθέντες δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι με τις Αρχές», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας, συμπληρώνοντας ότι «θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο λειτουργίας μιας δημοκρατικής χώρας».

«Δεν υπήρχε συνεργασία με καμία ξένη υπηρεσία. Οι πληροφορίες και οι έρευνες και ότι σχετίζεται με αυτήν την υπόθεση είναι έργο αποκλειστικά της ΕΛ.ΑΣ και δεν υπάρχει καμία συνεργασία με ξένες Αρχές», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι «ούτε εκ των υστέρων έχουν ζητηθεί πληροφορίες και διευκρινίσεις από την τουρκική πλευρά».

Για τον Ρουβίκωνα

Ερωτηθείς για την δράση των μελών του «Ρουβίκωνα» και την αντιμετώπιση τους από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «η αντιπολίτευση θα έπρεπε να “κοιτάξει” πως αντιμετωπίζουμε τις εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία μας», συμπληρώνοντας ότι «ο Ρουβίκωνας προσπαθεί να “παίξει”, περπατώντας …στα όρια του νόμου. Εμείς δεν μπορούμε να περπατάμε στα όρια του νόμου. Όταν έχουμε στοιχεία, προβαίνουμε σε ότι πρέπει».

Ερωτηθείς για τις καταστροφές στην Περιφέρεια Αττικής και την εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «οι αστυνομικές αρχές κάνουν ό,τι πρέπει και πολλές φορές μέλη του Ρουβίκωνα έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στην Δικαιοσύνη, η οποία παίρνει τις αποφάσεις», υποστηρίζοντας πάντως ότι σε ότι αφορά την Κυβέρνηση, η δράση της ομάδας των αντιεξουσιαστών «δεν μας αρέσει και μας δημιουργεί πρόβλημα».

Για τα Εξάρχεια

Σε ότι αφορά την κατάσταση στα Εξάρχεια και την δράση των αντιεξουσιαστών, η οποία προσφάτως οδήγησε και στον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου ανήμερα στην πορεία για την «17η Νοέμβρη», ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε ότι «η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν η πιο ήρεμη των τελευταίων ετών, διότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν πολύ αποτελεσματικά», συμπληρώνοντας ότι συνομίλησε σήμερα με την δικηγόρο που χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα, η υγεία της οποίας αποκαθίσταται σταδιακά.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, «το σχέδιο για τα Εξάρχεια θέλει μια διαχρονικότητα και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο αστυνομικά μέτρα, αλλά θέλει και παρεμβάσεις από τον Δήμο και άλλους φορείς», λέγοντας ακόμη ότι «από πλευράς του Υπουργείου γίνονται βήμα- βήμα παρεμβάσεις στην περιοχή, αρχίζοντας από το χτύπημα στις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...