Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Ερντογάν: Εάν θέλεις “γέφυρες” θα σέβεσαι το διεθνές δίκαιο

Τσίπρας σε Ερντογάν: Εάν θέλεις “γέφυρες” θα σέβεσαι το διεθνές δίκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον αλληλοσεβασμό, τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες και στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προϋποθέσεις για να χτιστούν γέφυρες με σταθερά θεμέλια ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

«Διαφορές υπήρχαν πάντα υπάρχουν και σήμερα οι θέσεις σας είναι γνωστές όπως και οι δίκες μας άλλωστε είναι γνωστές και σαφείς», σημείωσε, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά το “ξύλο” στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο εμφανίστηκε σαφώς πιο ήπιων τόνων…

Κατά τον κ. Τσίπρα, «αυτό που έχει σημασία είναι πέρα από τις διαφορές να ψάχνουμε να βρούμε συγκλίσεις, αλλά και τις διαφωνίες μας να τις διατυπώνουμε με εποικοδομητικό τρόπο, χωρίς προκλήσεις, με σεβασμό στην άλλη άποψη»

«Αν σήμερα το καταφέρουμε αυτό τότε η επίσκεψη δεν θα είναι μόνο ιστορική αλλά θα μπορούσε να ανοίξει κι ένα νέο ουσιαστικό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών μας», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι επιθυμία του είναι οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι σε κλίμα συνεννόησης και καλής γειτονίας, συμπληρώνοντας ότι πιστεύει βαθιά στην ελληνοτουρκική φιλία.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην περιοχή μας με εντάσεις και προκλήσεις μεγάλες, όπως η προσφυγική και συριακή κρίση και η ένταση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ευθύνη μας να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και τον διάλογο και να βρούμε λύσεις», συνέχισε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος στην αντιφώνησή του τόνισε πως η Τουρκία δεν επωφθαλμ εδάφη, επαναλαμβάνοντας πως Ελλάδα και Τουρκία “πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να παραμερίσουν το κενό του ποτηριού. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε τις συνομιλίες μας πάνω σε αυτή την αντίληψη. Οι λαοί μας έχουν κοινά”.

“Πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε γερά θεμέλια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με βάση αρχές κοινής λογικής. Αν διαμορφώσουμε μια κοινή ρητορεία, θα επιλύσουμε πολλά από τα προβλήματα” πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει εκ νέου για “ομογενείς” αντί για ομόθρησκους…

13:30

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...