Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραγκούνης της ΝΔ: Σωστές οι απαντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα στον Ερντογάν

Καραγκούνης της ΝΔ: Σωστές οι απαντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δύο τοποθετήσεις του Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης και τους μουσουλμάνους της Θράκης ήταν άκρως προκλητικές εναντίον της χώρας, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.

Ο Κ. Καραγκούνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» επισήμανε πως «κανείς δεν αμφισβητεί ότι έγιναν καλά και οι απαντήσεις του κ. Παυλόπουλου και του κ. Τσίπρα και το ίδιο θα έκανε και κάθε Έλληνας πρωθυπουργός», διερωτώμενος, ωστόσο, «για ποιον λόγο έγινε αυτό το ταξίδι, αν ήταν να τσακωθούν δημόσια στις κάμερες».

«Ποτέ στην ιστορία των συναντήσεων των δύο πλευρών δεν διανοήθηκε Τούρκος Πρόεδρος να εκφράσει τέτοιες απόψεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης, για το ζήτημα των μουσουλμάνων της Θράκης, ενώπιον Έλληνα πρωθυπουργού, ποτέ δεν είχαμε τέτοιες δηλώσεις από την τουρκική πλευρά» παρατήρησε και διευκρίνισε: «Σωστά, ορθά έγιναν αυτές οι απαντήσεις από τον Προεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Το ζήτημα είναι αν έπρεπε να γίνουν όλα αυτά, εάν προετοιμάστηκαν σωστά, ώστε να έλθει ο κ. Ερντογάν και να πει αυτά που είπε δημόσια και βεβαίως να υπάρξουν και αυτές οι απαντήσεις. Η ουσία διπλωματικά μετράει, εάν βγάζει κάτι από μία επίσκεψη. Το να γίνουν δημόσιες αντεγκλήσεις, το να τσακώνονται δημόσια οι δύο πλευρές, δεν έχει κανένα νόημα, καμία ουσία, δεν κερδίζει κάτι η χώρα, σίγουρα δεν κερδίζει και η Τουρκία κάτι, αλλά δεν κερδίζουμε εμείς κάτι, που κάναμε και αυτή την πρόσκληση».

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ο Κ. Καραγκούνης τόνισε ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα, όμως «για πρώτη φορά η χώρα έχει προϋπογράψει μνημόνιο για το 2019 και για το 2020, έχουν υπογραφεί μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...