Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος για Κουτσούμπα: Είναι κηλίδα στην ιστορία του ΚΚΕ η φρασεολογία και η επιχειρηματολογία του

Τζανακόπουλος για Κουτσούμπα: Είναι κηλίδα στην ιστορία του ΚΚΕ η φρασεολογία και η επιχειρηματολογία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“H Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να πετύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Realnews, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη συνέντευξή του ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμά ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει αμέσως μετά τη νομοθέτηση των προαπαιτούμενων στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

«Εκτιμώ ότι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι σε μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη, τόσο από τους θεσμούς όσο και από τις αγορές. Αυτό φάνηκε και από την πορεία των ελληνικών ομολόγων, που έπιασαν χαμηλό επιτόκιο 12ετίας πριν από λίγες ημέρες. Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση για να περάσουμε στην τελική συζήτηση για τους συγκεκριμένους όρους της εξόδου, αλλά και για την τελική ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τονίζει.

«Αυτό στο οποίο επιμένουμε είναι ότι η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να επιτύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές. Τόσο η ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών όσο και η πορεία των ελληνικών ομολόγων δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, να σας θυμίσω ότι πρώτος από όλους έκανε λόγο για καθαρή έξοδο ο κ. Ντάισελμπλουμ, ενώ το ίδιο έχει υποστηρίξει και ο κ. Μοσκοβισί πριν από λίγο καιρό. Άρα και οι οικονομικές προϋποθέσεις υπάρχουν και οι πολιτικές προϋποθέσεις μπορούν να διαμορφωθούν, ώστε να πετύχουμε τον στόχο της αυτοδύναμης εξόδου στις αγορές μετά τον Αύγουστο».

Συνεχίζοντας ο κ. Τζανακόπουλος αποκλείει εθνική συνεννόηση με τη ΝΔ για τον τρόπο εξόδου από τα μνημόνια και δηλώνει.

«Δεν γνωρίζω κανέναν εχέφρονα άνθρωπο, να θέλει να ανταλλάξει συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους. Και συνιστά αντίφαση να αναζητεί κάποιος τη χρησιμότητα αυτών που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, στην προσπάθεια εξόδου της από αυτά. Ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της χώρας είναι ανοιχτός και διαρκής με όλες εκείνες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας που βάζουν πλάτη για να βρει η χώρα τον δρόμο της προς την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα. Αυτή είναι μια βασική πτυχή της συζήτησης για την επόμενη ημέρα. Όχι υποτιθέμενες εθνικές συνεννοήσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα πολιτικά σχέδια και φυσικά πολιτικές δυνάμεις που τους χωρίζει ταξικό και ηθικό χάσμα».

Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «η Ν.Δ. επιλέγει τις πλέον ανατριχιαστικές θέσεις του προγράμματός της, να τις εμφανίσει ως αποτέλεσμα διαβούλευσης ανάμεσα στους πολίτες. Οι στιγμές, όμως, που ο κ. Μητσοτάκης αφήνει πίσω τη λασπολογία και τα ψέματα και αναφέρεται στις πολιτικές και ιδεολογικές του θέσεις, είναι αποκαλυπτικές. Δεν θυμάμαι άλλον αρχηγό, ακόμα και της συντηρητικής παράταξης, να μοιράζεται σε δημόσιο βήμα τη βαθιά του πεποίθηση ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι φυσική νομοτέλεια, ότι ο διαχωρισμός πλουσίων και φτωχών είναι τεχνητός, ή ότι στην ιδιωτική οικονομία ο εργοδότης και ο εργαζόμενος έχουν κοινά συμφέροντα».

Κληθείς να σχολιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής του «Κινήματος Αλλαγής», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά πως «δεν υπάρχουν νέα δείγματα γραφής. Υπάρχει μία συνέχιση της ταύτισης του συγκεκριμένου χώρου με την επιχειρηματολογία της ΝΔ. Μάλιστα, πρόσφατα στον Προϋπολογισμό, οι περισσότεροι εκ των ομιλητών της ΔΗΣΥ υπερασπίστηκαν με σθένος τα πεπραγμένα της περιόδου Σαμαρά – Βενιζέλου. Αναμένουμε φυσικά να δούμε αν, ενόψει και του Συνεδρίου αυτού του φορέα, θα αποφασίσει αυτός ο χώρος να κάνει αυτοκριτική και να ακολουθήσει τις προοδευτικές εξελίξεις που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Προσώρας, αυτό μοιάζει αδύνατο».

Παράλληλα ασκεί έντονη κριτική στο στον Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα λέγοντας πως «δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά η χρήση αγοραίας ρητορικής και φρασεολογίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Πρωθυπουργό. Είναι κηλίδα στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, ο γγ του ΚΚΕ να αντιπαρατίθεται με φράσεις και επιχειρήματα τα οποία είναι σημαία των κάθε λογής ακροδεξιών», υπογραμμίζει.

Ο κ. Τζανακόπουλος αποκλείει τέλος το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επαναλαμβάνει ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της παρούσας θητείας της κυβέρνησης», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντά: «Ο ανασχηματισμός αποτελεί δικαίωμα του πρωθυπουργού, αυτός αποφασίζει το αν και πότε θα τον πραγματοποιήσει. Το βασικό είναι ότι η χώρα έχει και τη στρατηγική εξόδου από τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που θα την υλοποιήσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...