Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητροπολίτης Άνθιμος – Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία»

Μητροπολίτης Άνθιμος – Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» τόνισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων και λίγο πριν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Θερμαϊκό.

Την ίδια θέση διατύπωσε και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και ο Πάνος ο Καμμένος, και ως αρχηγός του κόμματος αλλά και ως υπουργός Άμυνας, και εγώ η ίδια ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό για δικούς του σκοπούς, και επομένως θα δώσουμε τη μάχη μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Τσαρουχά.

«Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, σεβόμεθα τις απόψεις των άλλων όταν είναι συμφέρουσες για αυτούς, αλλά όχι μόνο γι αυτούς, αλλά πρέπει να είναι προηγουμένως και για μας» ανέφερε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Άνθιμος και προσέθεσε:

«Είμεθα διατεθειμένοι να την υπερασπιστούμε (σ.σ. τη Μακεδονία) με τρόπους ειρηνικούς, μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από τις συνεννοήσεις και τις συμφωνίες που κάνουν τα μεγάλα κράτη, αλλά που κατά επανάληψη δεν θα αλλάζει ότι Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία και Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ένα συλλαλητήριο από την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Όχι» Μπουτάρη στα συλλαλητήρια

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε την αντίθεσή του στη διοργάνωση συλλαλητηρίων για το θέμα της Μακεδονίας, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Άνθιμου είπε:

«Ούτε εγώ ούτε ο μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε την χαράσσουμε. Εγώ ξέρω ένα πράγμα, ότι πρέπει με τους γειτόνους μας να έχουμε καλές σχέσεις».

Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για 21 Ιανουαρίου είπε:

«Σαφώς διαφωνώ και έχω πει μάλιστα και ορισμένες κακές λέξεις για τα συλλαλητήρια. Γιατί αυτά τα συλλαλητήρια δεν εκφράζουνε την κοινή γνώμη.

»Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνεται και να τσιρίζει και να φωνάζει στις πλατείες και στους δρόμους. Δεν ξέρω τι θα προκύψει, πάντως μπαίνουμε σε μία φάση τέτοια όπου υπάρχει μία διαδικασία στις 19 Ιανουαρίου.

»Έχει ανακοινωθεί ότι έχουνε συνάντηση στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας Δεν μπορεί σε μία τέτοια φάση να υπάρχουν τέτοιες ακραίες αντιλήψεις με συλλαλητήρια και τέτοια. Τα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...