Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Κοτζιάς στο υπουργικό για την ονομασία των Σκοπίων

Τι είπε ο Κοτζιάς στο υπουργικό για την ονομασία των Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ζητήματα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απασχόλησαν το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην τοποθέτησή του ενημερωσε το υπουργικό για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Ο κ. Κοτζιάς είπε πως η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά σε συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτησή του σημείωσε πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του “δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα”.

Αυτό όμως, είπε ο κ. Κοτζιάς, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρoσέθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε αναλυτικά τη διαπραγμάτευση που είχε με τους θεσμούς και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά είχε κέρδη σε αυτήν, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, από 650 εκατ. σε 910 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως είπε, στα «συν» της διαπραγμάτευσης είναι και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων κατά προτεραιότητα (υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα ίσχυε η προτεραιότητα των τραπεζών) σε περίπτωση πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων πτωχευμένων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν και οι υπουργοί, των οποίων αρμοδιότητες περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας και η αναπληρώτρια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου, καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη σαρία, λέγοντας ότι στοχεύει στην υπεράσπιση του νομικού αστικού πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...