Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλί Αχμέτι είπε ότι στα Σκόπια σκέφτονται να απομακρύνουν κάποια προκλητικά αγάλματα

Ο Αλί Αχμέτι είπε ότι στα Σκόπια σκέφτονται να απομακρύνουν κάποια προκλητικά αγάλματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλί Αχμέτι, Βαλκάνια, Σκόπια,

Η κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών και Αλβανών στα Σκόπια, υπό τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, εδώ και μήνες «υπόσχεται» ότι θα καταπολεμήσει την ψευδοϊδεολογία του «αρχαιομακεδονισμού», ξεκινώντας από την απομάκρυνση μνημείων που σφετερίζονται την ελληνική ιστορία και προχωρώντας σε μετονομασίες, όμως μέχρι και σήμερα -έξι μήνες κυβέρνηση- πέρα από λόγια και εξαγγελίες δεν υπάρχουν πράξεις.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την… απραξία των Σκοπιανών και την έχει σημειώσει στα αρνητικά. Νέο μήνυμα στην Αθήνα ότι κάτι θα ξηλωθεί, ίσως και κάτι να αλλάξει, έστειλε ο κυβερνητικός εταίρος του Ζάεφ, ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Ο κ. Αχμέτι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALSAT-M, ανέφερε ότι στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υπάρχουν σκέψεις είτε για απομάκρυνση κάποιου από τα μνημεία του σχεδίου «Σκόπια 2014», της κιτς «αρχαιομακεδονικής» ανάπλασης του εθνικιστή Γκρουέφσκι, είτε για αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων (σ.σ. «Μέγας Αλέξανδρος») ή του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Γευγελή με τα Σκόπια (σ.σ. «Αλέξανδρος ο Μακεδών»).

Να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα αγάλματα που έστησαν οι ψευδομακεδονιστές στην πρωτεύουσα Σκόπια, μνημεία σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας έχουν στηθεί και σε πολλές κωμοπόλεις και χωριά, κάποια και με τουρκική χρηματοδότηση.

Το σημειώνουμε αυτό διότι πρέπει να γίνει σαφές ότι οι Σκοπιανοί δεν «καθάρισαν» μόνο με τα αγάλματα της πρωτεύουσας και δύο, άντε τρεις, μετονομασίες. Βεβαίως προς το παρόν δεν έχουν πράξει τίποτα, μόνο λόγια είναι, μην έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...