Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Επιχείρηση ενημέρωσης κοινής γνώμης μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Επιχείρηση ενημέρωσης κοινής γνώμης μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της πρώτης τους συνάντησης στο Νταβός της Ελβετίας, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, κατέστησαν σαφή την διάθεση τους να προχωρήσουν σε εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.

Η συνάντηση που κράτησε για περίπου τρεις ώρες, κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες.

Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση, όπως μας μεταφέρθηκε, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που συνδέονται με την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.

Στη τετ-α-τετ συνάντηση των δυο πρωθυπουργών προστέθηκαν και οι δυο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, ώστε να συζητηθούν σε βάθος όλοι οι παράμετροι του προβλήματος.

Τα ζητήματα που εστιάσθηκε η συζήτηση αφορούσαν τόσο τον αλυτρωτισμό από την μεριά της ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα της, την χρήση ενός ονόματος erga omnes, τη ευρωατλαντική πορεία της χώρας καθώς και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ώστε να γίνει αποδεκτή η συμφωνηθείσα ονομασία.

Ως κίνηση καλής θέλησης, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή των ονομάτων του αεροδρομίου των Σκοπίων, αλλά και του οδικού άξονα που συνδέει τα Σκόπια με την Θεσσαλονίκη σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία», μια εξέλιξη που ικανοποίησε την ελληνική κυβέρνηση.

Από την μεριά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα για εξάλειψη του αλυτρωτισμού και την διασφάλιση με εγγυήσεις ότι δεν θα δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον.

Συνολική λύση σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, θα σηματοδοτήσει την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιφορτισμένη με την ολοκλήρωση των συνομιλιών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπό την συνεχή ενημέρωση των δυο Πρωθυπουργών, θα υπάρξει και προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για όλες τις πτυχές του ζητήματος για να γίνει κατανοητό η αναγκαιότητα της εξεύρεσης λύσης για το κοινό συμφέρον και την ασφάλεια της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...