Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί o Μητσοτάκης “έκοψε” τον ήχο στη συνάντηση με τον Τσίπρα (φωτο)

Γιατί o Μητσοτάκης “έκοψε” τον ήχο στη συνάντηση με τον Τσίπρα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποικίλα ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός ότι στα πλάνα από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, δεν υπήρχε ήχος ως είθισται σε τέτοιες επαφές.

Το θέμα απασχόλησε πολλά Μέσα με το “μυστήριο” να λύνεται από μία διευκρινιστική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει από χθες, Παρασκευή να μην υπάρχει ήχος στα σχετικά πλάνα από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Οι λόγοι πάντως για τους οποίους το περιβάλλον Μητσοτάκη διατύπωσε το σχετικό αίτημα μία ημέρα πριν από τη συνάντηση δεν έχουν διευκρινιστεί.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για βαθύτερα πολιτικά αίτια, δεδομένου ότι οι αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ και τις οποίες επιχειρέι να συμβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης με τη γραμμή της μη λύσης “σε αυτή τη συγκυρία”, να ήταν η αιτία που οδήγησε σε αυτό το αίτημα το γαλάζιο επιτελείο, προκειμένου να μη νρεθεί προ δυσάρεστων “εκπλήξεων” από τον Πρωθυπουργό, γεγονός που θα έφερνε τον κ. Μητσοτάκη στη δυσχερή θέση να δικαιολογεί την αλλαγή στάσης από την εθνική θέση που είχαν ακολουθήσεοι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Μετά τη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, κύκλοι της ΝΔ διέρρεαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, εκ του θεσμικού του και μόνο ρόλου, καθώς, όπως είχε ήδη τονίσει, δεν ανέμενε οποιαδήποτε ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό. Με αυτό το δεδομένο η ΝΔ διεμήνυσε ήδη από χθες στην ΕΡΤ ότι πέραν των πλάνων δεν την ενδιαφέρει και δεν επιθυμεί οποιαδήποτε ηχητική κάλυψη της εν λόγω συνάντησης.

“Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το δρόμο του τυχοδιωκτισμού”

Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το «Μακεδονικό».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα».

Τέλος, νωρίτερα, το γραφείο Τύπου επεσήμανε ότι «η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Μητσοτάκης: Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα

«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύοντα τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...