Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάει η βόμβα της Novartis, προς Βουλή η δικογραφία για δέκα πρώην υπουργούς

Σκάει η βόμβα της Novartis, προς Βουλή η δικογραφία για δέκα πρώην υπουργούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαίωση των πληροφοριών που θέλουν το θέμα της Novartis να σκάει από στιγμή σε στιγμή και να προκαλεί σεισμό στο πολιτικό σύστημα, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento οι αρχές έχουν πέσει πάνω σε πέντε υπουργούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα δημοσιογραφικά γραφεία πήραν φωτιά όταν ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας ο κ. Τζανακόπουλος “με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά”.

“Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η Δικογραφία διαβιβαζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης” καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που θα φθάσει στη Βουλή –εκτός απροόπτου και σήμερα, Δευτέρα- αναφέρεται σε συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί σε αρμόδια πόστα που σχετίζονταν με αποφάσεις για την τιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα δίωξη έχει ασκηθεί και για το ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής για το αδίκημα της δωροδοκίας και για τον οποίο έχει απαγορευθεί ήδη η έξοδος από τη χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να «δέσουν» κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας έχουν ήδη παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η πολύκροτη υπόθεση για τις πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού σύμφωνα με πληροφορίες έχει ωριμάσει δικαστικά μετά από έρευνα ενός έτους, ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεργασία με το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές να μην αποκλείεται να προκαλέσει ακόμη και πολιτικό σεισμό.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, προέρχονται όχι μόνο από την Αμερική, η οποία έδωσε το know-how, αλλά και από τα δικά της ευρήματα, τα οποία φέρεται ότι «κούμπωσαν» από τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, που αποφάσισαν να μιλήσουν στους εισαγγελείς διαφθοράς, όπως έκαναν άλλωστε και οι συνάδελφοί τους, ζητώντας «άσυλο» στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter