Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Novartis: Εμπλοκή για δύο πρωθυπουργούς και οχτώ υπουργούς – Στη Βουλή η δικογραφία

Novartis: Εμπλοκή για δύο πρωθυπουργούς και οχτώ υπουργούς – Στη Βουλή η δικογραφία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διάστασεις δικαστικοπολιτικού θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, αφού ερευνάται η εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης, παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» σε δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς και η σχετική δικογραφία κατά το ένα σκέλος θα διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι εμπλεκόμενοι 10 πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, με βάση τις ίδιες πηγές.

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας όσο αφορά τους 10 πρώην υπουργούς.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS, για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε ο Τζανακόπουλος

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επισκέφθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τζανακόπουλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να «δέσουν» κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας έχουν ήδη παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η πολύκροτη υπόθεση για τις πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού σύμφωνα με πληροφορίες έχει ωριμάσει δικαστικά μετά από έρευνα ενός έτους, ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεργασία με το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές να μην αποκλείεται να προκαλέσει ακόμη και πολιτικό σεισμό.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, προέρχονται όχι μόνο από την Αμερική, η οποία έδωσε το know-how, αλλά και από τα δικά της ευρήματα, τα οποία φέρεται ότι «κούμπωσαν» από τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, που αποφάσισαν να μιλήσουν στους εισαγγελείς διαφθοράς, όπως έκαναν άλλωστε και οι συνάδελφοί τους, ζητώντας «άσυλο» στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Τέμπη: Επίθεση του Αρείου Πάγου στα ΜΜΕ, αλλά καμία απάντηση στις καταγγελίες Καρυστιανού

Τραγωδία στα Τέμπη: Για κυνισμό καταγγέλλει την Εισαγγελία Αρείου Πάγου μητέρα θύματος

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το «σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...