Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρανάκης όπως Μητσοτάκης: Για την τουρκική προκλητικότητα φταίει η ελληνική κυβέρνηση

Κυρανάκης όπως Μητσοτάκης: Για την τουρκική προκλητικότητα φταίει η ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, μιλώντας στην πολιτική εκπομπή «Η επόμενη μέρα» στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας, υποστήριξε ότι η η Ελλάδα προκαλεί και παίζει παιχνίδια στο Αιγαίο.

Η γραμμή του εκπροσώπου της Ν.Δ. μπορεί να προκάλεσε, αλλά να υπενθυμίσουμε ότι δεν απέχει από τη γραμμή του αρχηγού του κόμματός του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15 Φεβρουαρίου, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., είχε υποστηρίξει ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο είναι συνέπεια μιας ανεύθυνης, και γι’ αυτό επικίνδυνης, στάσης της Κυβέρνησης και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι παραβιάσεις είναι εντονότερες επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ…

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης:

«Ο εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, καθώς και οι απειλές του κ. Ερντογάν για το Αιγαίο και την Κύπρο είναι πλέον διαρκώς εντεινόμενες. Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, που ουσιαστικά αποκαλεί τα Ίμια “μέρος της τουρκικής επικράτειας”.

Και αυτό προφανώς δεν έγινε τυχαία. Είναι η συνέπεια μιας ανεύθυνης, και γι’ αυτό επικίνδυνης, στάσης της κυβέρνησης, που ανέχεται μήνες τώρα την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εμπεδώνοντας έτσι στην Άγκυρα την πεποίθηση ότι η χώρα μας διολισθαίνει από τις πάγιες εθνικές θέσεις της.

»Κι ο Πρωθυπουργός τι ακριβώς είπε στον Τούρκο ομόλογό του, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν; Του τόνισε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και πως τα Ίμια ήταν, είναι και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος; Διότι ακόμη και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις που θα όφειλε να κάνει ο κ. Τσίπρας, δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου.»

»Γι’ αυτό και από αυτό το βήμα θέλω να εκφράσω σήμερα την έντονη ανησυχία μου. Διότι το τελευταίο γεγονός αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων, που ακολούθησαν την εντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

»Μια επίσκεψη για την οποία κάποιοι τότε πανηγύριζαν, απεδείχθη, όμως, ότι όχι μόνον δεν ωφέλησε αλλά, αντίθετα, επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και αυτό το είχαμε εγκαίρως επισημάνει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Τσίπρα.

»Θέλω να σας θυμίσω ότι το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών. Από τις αρχές του έτους έχουμε μια ασυνήθιστα συχνή ένταση σε περιστατικά προκλητικών ενεργειών από τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων.

Είχα πει εξαρχής ότι οι ευθύνες της Κυβέρνησης για τους συνολικούς χειρισμούς της στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας είναι μεγάλες και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον οι πάντες. Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση τα προηγούμενα χρόνια, πριν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά το ότι η χώρα μας βρισκόταν και τότε στη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης.

»Όμως δεν θα ήθελα σήμερα, για προφανείς λόγους, να επεκταθώ περισσότερο στις ευθύνες της Κυβέρνησης. Οι πολίτες, εξάλλου, έχουν και γνώση και άποψη για τους πολιτικούς προϊστάμενους των δύο κρίσιμων Υπουργείων που χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

»Ένα πράγμα θα πω μόνο: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ώρα τους.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...